wesolyyyy pisze:
Z mojej perspektywy żmudne konfigurowanie wszystkiego by każdorazowo uruchomić jakąś drobnostkę, przy czym przy konfiguracji potrafiło się wysypać co innego, było męczące. Podłączam i ma działać. Także tym pięknym akcentem wolałbym zakończyć temat DMZtów i przekierowań.
A z mojej pewne i nie wymagające żadnych interwencji (a z "internetu mobilnego" korzystam 15-lat, prawie od samego początku z publicznym IP/nie było wówczas jeszcze LTE, tylko na HSPA+ działało... ) i nie obchodzi mnie Twoje użalanie/bo nie piszesz na prywatnym zamkniętym forum- dostałeś pewne i najbardziej racjonalne rozwiązania, z których też inni mogą korzystać dzięki Google/chcesz koniecznie bridge wybierz ofertę @matek451 i masz bridge.
wesolyyyy pisze:
Z tym LBR20 mam jeszcze taki problem, że z jakiegoś powodu jest niestabilny.
Jak widać na zdjęciach z nim się dużo działo/także nie warto komentować... . Mam ten sprzęt i mogę się do paru szczegółów doczepić/ale nie do stabilności... .
wesolyyyy pisze: to żeście się przyczepili do wciskania mi na siłę porad w strawie DMZtu. Zarzuciłeś mi że pewnie nawet nie próbowałem tego ustawić to Ci wysłałem temat który pokazuje co było robione wcześniej, ale jaśnie panowi się nawet przeczytać nie chce.
Przeczytałem tamten wątek/dużo Moderator miał cierpliwości... ustawić 2 banalne opcje w LBR20 (DMZ na IP Asusa i dwa wyłączyć w nim wszystkie opcje firewall) i zapomnieć o jego istnieniu (chyba że się chce mieć do niego dostęp-ale to już wszystko ustawiane na Asusie... ). Z 2/3 postów na elektrodzie można wnioskować że miałeś problem ze zrozumieniem co tj. DDNS-to usługa przypisana do IP/ konfigurowana na sprzęcie (mogłeś mieć nawet 2 DDNS/w obu sprzętach, a dostęp do nich przez własną sub-domenę lub przez wgląd do konta DDNS i bezpośrednio po IP.
wesolyyyy pisze:
Proszę mi natychmiast pousuwać z tematu wszelkie posty jakkolwiek niezwiązane z wyborem nowego urządzenia. Tylko i wyłącznie o to pytałem. Całą resztę offtopicu zrobiliście Wy.
Po historii na Elektrodzie wnioskuję że miałeś/byłeś gdzieś Moderatorem/Adminem tylko kompetencji nie wystarczało. Wyuczenie na pamięć słowa offtopic to za mało ... .