Więc chciałbym coś zmienić i nie męczyć się już z tym internetem bo w tych czasach to trochę porażka. Przeczytałem trochę tematów na forum i kilka rzeczy już wiem. Kiedyś jak miałem mniejszy ping i grałem zużywałem jakieś 330-400GB internetu miesięcznie i byłoby fajnie gdyby w nowej ofercie też była taka ilość.
Najbliżej mam ten BTS

Tutaj dzisiaj robiłem pomiary dla sieci T-Mobile na telefonie LG G6. Niestety w domu mam tylko jedną kreskę zasięgu i bardzo słabą prędkość. Lepiej jest gdy wyjdę na poddasze i stanę przy oknie gdzie w większości robiłem pomiary. Gdy wyjdę przed dom również nie ma rewelacji z zasięgiem. I zauważyłem że t-mobile chyba łączy się z jakimś innym nadajnikiem niż plus. Wynik o 15:14 i 15:15 jest inny bo odjechałem trochę o domu w stronę tego BTS'a z którego korzystam w sieci Plus. https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
I teraz pytanie do Was. Czy warto wybrać ofertę któregoś z operatorów? Czy zakupić swój sprzęt i wybrać samą kartę u operatora? Plus ma ofertę z internetem 500GB, ale to 114zł miesięcznie z urządzeniem więc trochę sporo.
T-Mobile ma ciekawą ofertę na internet do mowy bo za 70zł internet do 60mb/s.
Mam jeszcze kartę Play i będę ją musiał przetestować. Orange nie biorę pod uwagę bo u mnie prawie nie ma zasięgu tej sieci.
Na razie wyniosłem telefon z kartą t-mobile na poddasze i muszę wykorzystać 40GB które było na nowej karcie.
Widziałem też że w ogłoszeniach można znaleźć kartę biznesową t-mobile no limit do wypożyczenia. Czy taka opcja jest ok?
Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi i pomoc.