Mam problem z prędkością wysyłania danych w internecie z ofertą biznesową no-limit z T-Mobile. Do tej pory od paru lat można by rzecz, że było "w miare ok", tak na trójke z plusem, ale to co się dzieje od ostatnich bitych 10 dni, to jest jakaś padaka. Prędkość wysyłania, cały dzień, od rana do nocy między 0.3 a 1 Megabit. Natomiast z prędkośćią pobierania problemu nie ma, jest mniej więcej taka jak zwykle, czyli między 20 a 50Mbit, zależy czy przestawiam antene na inny BTS czy nie, no i jak wiadomo od mnóstwa innych czynników. Mam wrażenie, że nałożono na mnie jakis limit prędkości uploadu. Czy mają państwo jakieś pomysły co się dzieje?
* Miejscowość Małe Rudy
* Router Huawei B525
* Antena ATK502
* Przestawiałem antene, w kierunku każdego BTSa jaki jest w okolicy, i prędkości wysyłania danych nadal tak samo problematyczne głównie do <1Mbit, z jakimiś tam wachnięciami do 2 ale to nie wiem, czy nie błąd pomiaru tych onlajnowych mierników. Wyraźnym zmianom ulegały tylko prędkości pobierania danych, a z tymi akurat problemu większego obecnie nie posiadam.
* Mam drugi taki sam router, przepiąłem karte sim żeby sprawdzić czy coś się zmieni, i to samo.
* Byłem w punkcie obsługi T-Mobila zgłosić problem z wysyłaniem danych, przez pare dni dostałem smsy, które można ostatecznie skrócić - "U NAS DZIAŁA", ale k...a u mnie nie...
Proszę o pomoc