A jest aktywna jak modem i/lub BTS tego będą chciały ,a nie użytkownik

Moderator: Moderatorzy
A potem walnąć się nim w głowę żeby głupoty z niej wyleciałysuchejro pisze:to trzeba wziąć młotek i udać się na dach do BTS'a
Tobie się nie dziwię/możesz nie mieć wiedzy z tego tematu (jak moja blondi/ upierała się przy tym wyłączaniu przy każdym wyjeździe/jak się spalił monitor od kompa przy włączeniu-było może to przypadek, ale jak się spalił TV-LED do dziś ma spasowane/nie wtrąca się do tego, wszędzie mam dobre instalacje elektryczne/do tego bdb listwy przepięciowe Belkina-nic nie wyłączam, nic się nie dzieje, choć np. na działce sąsiedzi kilka razy zaliczyli zonga przy burzach... ). Nadziwić się nie mogę jak co jakiś czas ogłupia się user-ów w prasie komputerowej/ takie wyłączenia są mniej szkodliwe gdy wykonuje je jakiś elektroniczny sterownik, przy manualu statystycznie więcej strat niż pożytku... .suchejro pisze: Mnie to wkurza, po diabła ma być w użyciu non-stop. Chinole chcą śledzić all the time? Przez wszystkie urządzenia podpięte do wi-fi. Bo innego wytłumaczenia nie widzę. każdy nieużywany sprzęt powinien być wyłączony, kwestia oszczędności rachunków za prąd, długości życia podzespołów w danym sprzęcie itd. Może jest jakiś "zaprogramowany" element który pada po iluś tam godzinach użytkowaniai trzeba kupić nowy router.
Wyłączam listwę, coś co było tam podpięte i wymagało ciągłego zasilania podłączyłem przedłużaczem i teraz to mnie wkurza. Chyba zamontuję przełącznik na kablu zasilającym router, taki od lampki, ale zasilacz będzie tkwić w listwie, nawet jak wyjmie się wtyczkę to coś robi bo jest ciepły. Chyba kupię listwę z większą ilością gniazd i jednym które może być zawsze włączone, widziałem coś takiego kilka miesięcy temu, muszę poszukać. Tam było sporo gniazd na wtyczki do sprzętów, jedno na stałe działające, kilka gniazd typu USB-C i USB-A do ładowania różnych sprzętów też zawsze aktywnych, włącznik odcinał tylko te gniazda do kompa i peryferiów poza jednym i tymi małymi. Wtedy uznałem, że mi to jest zbędne, teraz zaczynam szukać w celu zakupu, dzięki chińskiemu routerowi.
Ależ oczywiście że są routery i pralki.suchejro pisze:problem polega na tym, że nie ma innych.
Routery LTE/5G zazwyczaj mają słabe WiFi chyba że składa się zestaw z ODU i IDU (czy tam innego dodatkowego wewnętrznego routera).suchejro pisze:Potrzebny mi będzie jakiś drugi, bo w innym miejscu też chcę wymienić, ale tam musi mieć jak najlepszy zasięg wi-fi, bo obsługuje kamery na zewnątrz.
Nie, https://www.urzadzamy.pl/porady/meble-i ... -Uc2j.html, jeżeli chcesz drążyć temat/poszukaj po sieci-jest sporo tego typu opracowań.suchejro pisze: Zwyczajnie mieliście pecha. Raz owszem, ale włączyłem komputer kupiony w sklepie, nie było czasu na składanie bo ktoś miał wyjechać z nim w Polskę i zakup był w biegu w firmie komputerowej. No i po wciśnięciu przycisku włączenia, poszedł dym z zasilacza z efektownym sykiem, dymem i iskrzeniem. Okazało się, że jakiś pracownik któremu się nudziło przestawił suwak z 230 na 110V, komp wrócił do sklepu za chwilę i kolega darł na nich mordę bo mu pociąg uciekł. Zamienili, ale to jedyny taki przypadek jaki miałem, nic nigdy mi nie padło w podobny sposób. Tv owszem, ale przez to, że za długo działał, bo w sumie prawie bez przerwy, moja brunetka lubi mieć włączony non-stop
Ach, no tak, żarówki tak padają u mnie, po włączeniu - pyk, i zdechła. Rzadko inaczej. Ale to norma.
Na dziś modem USB LTE to elektrośmieć.suchejro pisze:czy zadziała z modemem USB LTE... do kamer chyba wystarczy taki tandem?
Może, nie przetestujesz się nie dowiesz, zabawki nie maja większych wymagań.suchejro pisze:A może do kamer taki będzie ok - ZTE MF286,
https://www.x-kom.pl/p/596223-router-zt ... ac-ax.htmlMig25 pisze:Jakie parametry ma gorsze?