wojteks pisze:Pierwszy i trzeci odpuść, drugi lub czwarty ze wskazaniem na czwarty.
W komorze losującej jest 2 i 4.
tomasith pisze:Modemu 5g nie rozpatrujesz, więc 5g w telefonie wyłącz, ustaw sobie wymuszone LTE. Wtedy możesz podjechać bliżej BTS w godzinach jego obciążenia, od strony twojego domu, żeby mieć pogląd jak to wygląda. Ściągnij też netmonster i wstaw screeny z niego będąc tam, czy sygnał coś lepszy. Bo jak na tak bliską odległość z anteną, to powiedziałbym, że raczej słabo on wygląda.
Cenna uwaga, bo nie wymuszałem żadnych konkretnych pasm, ale podczas pomiaru było LTE+ na telefonie, nie było 5G. Sprawdzałem od strony mojego domu w odległości ok. 300m. Jaką apką wymuszę konkretne pasma? Kiedyś używałem LTEWatch, ale już jej nie widzę.
matek451 pisze:To T-mobile więc na cuda nie licz, oferta bez limitu danych więc stacja Podgórzyn na 1 sektorze przeciązona, do tego zapewne QoS operatora. B715 odpada, B535-333 bo ten wchodzi w grę to 309 zł za uzywany, 2 pasma w QAM256, b628-350 3 pasma w QAM256 cena około 450-500 zł plus konektory. B818 to już przeszłość , nie wart 900 zł, uzywki taniej ale to router bez wsparcia.
Jak 4 pasma w agregacji to porzadny router za 600 zl nowy z SMA.
To internet wybrany 5 lat temu, kiedy jeszcze nie było lejków, ale 5 lat temu kiedy ta stacja bazowa nie była obciążona nie było problemu, zeby nawet pod wieczór było 50Mb/s. Myślę, że tak słabe parametry mogą wynikać z tego, że nikt nie tknął palcem tej infrastruktury od 2018.
Porządny router za 600zl, czyli jaki konkretnie? Bo przetrzepałem wczoraj forum wzdłuż i wszerz i niekiedy jak czytam Twoje posty to mózg mi się gotuje od nadmiaru wiedzy

Skłaniam się ku B628-350
Edit: Czym jest spowodowany taki rozstrzał ceny tego B628-350? Na allegro jest od 500-900zl.