Huawei B2368-66 nie widzi karty sim
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei B2368-66 nie widzi karty sim
Witam kupiłem router z antena Huawei B2268 po włożeniu karty Play router tej karty nie widzi czy mogę coś zrobić czy router do zwrotu dołączam zdjęcia problemu
https://photos.app.goo.gl/7192mek9hFcY4fVq8
https://photos.app.goo.gl/7192mek9hFcY4fVq8
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei B2368-66 nie widzi karty sim
A z innymi karami SIM działa?
Jeżeli dobrze wkładasz kartę SIM (innego operatora też) i jej nie widzi to odsyłaj elektrośmiecia.
Jeżeli dobrze wkładasz kartę SIM (innego operatora też) i jej nie widzi to odsyłaj elektrośmiecia.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Możesz też coś spróbować nakleić na kartę ,żeby była trochę grubsza , przez co styki będą lepiej dolegać . Oczywiście nie przesadź , żeby karta w gnieździe się nie zakleszczyła...
Jak żadna karta nie jest wykrywana , to do odesłania.
-
Dobrze nakleje coś tylko co ?taśma ?Mig25 pisze:Możesz też coś spróbować nakleić na kartę ,żeby była trochę grubsza , przez co styki będą lepiej dolegać . Oczywiście nie przesadź , żeby karta w gnieździe się nie zakleszczyła...
-
Innego operatora nie mogę bo jest SIM lockwojteks pisze:A z innymi karami SIM działa?
-
- Guru bezprzewodowy
Nawet jak jest simlock , to Ci to powie ,że niewłaściwa karta ,albo żeby kod wprowadzić (czyli de facto karta będzie wykryta ) , a nie jak tu ,że brak karty sim.
A może trzeba poczekać parę minut , bo tam jest napisane ,że również sieć jest niewykryta...
A może trzeba poczekać parę minut , bo tam jest napisane ,że również sieć jest niewykryta...
-
Hm bo karty t mobile / viking mobile też nie wykrywaMig25 pisze:Nawet jak jest simlock , to Ci to powie ,że niewłaściwa karta ,albo żeby kod wprowadzić (czyli de facto karta będzie wykryta ) , a nie jak tu ,że brak karty sim.
Czekałem 20 minut
-
- Guru bezprzewodowy
Zakup tego zabytku w ciemno więc czego tu oczekiwać, to jest specyficzny sprzęt wymagajacy wiedzy o nim, nie dla kazdego, pewnie karty nie czyta ale to bardzo dobry objaw bo jest uzasadniony powód do zwrotu.
Simlock mozna zdjąć w WebUI ale nie z konta admin. Czym się kierowałeś kupując go, to agregacja 2 pasm LTE i antena dookólna, ja montowałem je np. na kamperach lub łódkach, kazdy zakup sprzętu przy braku wiedzy należy poprzedzić konsultacjami z kimś kto się na tym zna. Od lat wypracowałem schemat postępowania na forach czyli najpierw lokalizacja a potem testy na kartach pre-paid za pomocą NetMonster.
Simlock mozna zdjąć w WebUI ale nie z konta admin. Czym się kierowałeś kupując go, to agregacja 2 pasm LTE i antena dookólna, ja montowałem je np. na kamperach lub łódkach, kazdy zakup sprzętu przy braku wiedzy należy poprzedzić konsultacjami z kimś kto się na tym zna. Od lat wypracowałem schemat postępowania na forach czyli najpierw lokalizacja a potem testy na kartach pre-paid za pomocą NetMonster.
-
https://photos.app.goo.gl/Cnb1JDknAHTcY52m9
Screeny z ustawienia sieci.
Screeny z ustawienia sieci.
- wojteks
- *** Administrator ***
A co ma ustawienie sieci do czytania karty SIM?
Nie pomagam na PW!