WiFi na jednym kompie jest na drugim nie wykrywa nic

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
goskka
Początkujący użytkownik forum

WiFi na jednym kompie jest na drugim nie wykrywa nic

Post autor: goskka »

hej, mam podobny problem (przepraszam z gory za brak polskich liter, jestem w Hiszpanii):
swojego czasu dzialalo mi WiFi, nawet pare razy udalo mi sie polaczyc z siecia, a od jakiegos czasu nic. Wiem, ze siec jest, bo jest na komputerze stojacym obok, a moj jej nawet nie wykrywa, ze o polaczeniu sie nie wspomne. Nie swieci sie lampka, ze WiFi dziala (mam Fujitsu Esprimo Mobile) i prawde powiedziawszy nie wiem czy czegos przez przypadek nie wylaczylam :/ (jestem raczej zielona).
Ktos wie, co z tym mozna zrobic?
z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony 2008-01-18, 13:51 przez goskka, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: WiFi na jednym kompie jest na drugim nie wykrywa nic

Post autor: zDaleKi »

Wydzielam to do osobnego wątku, bo problem może być troszkę inny niż w tym wątku, gdzie było to pierwotnie.

A na resztę zaraz odpowiem.

[ Dodano: 2008-01-18, 13:55 ]
goskka pisze:a moj jej nawet nie wykrywa[...]Nie swieci sie lampka, ze WiFi dziala
Jak rozumiem, to jest laptop? Może zwyczajnie WiFi jest wyłączone przełącznikiem na obudowie? Większość laptopów ma takie wyłączniki celem oszczędzania energii. Najczęściej oznaczone są antenką lub czymś podobnym.

Inny problem może być taki, że w biosie jest ustawiony jakiś dziwny profil (już raz to widziałem) i np. przy pracy na zasilaczu WiFi samo się wyłączało i działało tylko na zasilaniu bateryjnym... trochę to dziwne było, ale producent założył, że tam gdzie jest zasilanie był NET przez "kabelek".
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
goskka
Początkujący użytkownik forum

Post autor: goskka »

Hej,
dzięki za odpowiedź. Przełącznika na obudowie nie ma, jest za to klawisz funkcyjny, który trzeba było znaleźć... (ale w końcu się udało). Faktem jest, że WiFi raz się włącza, raz nie, może rzeczywiście to kwestia rodzaju zasilania. Zwrócę uwagę na przyszłość.
Pozdrawiam,
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

goskka pisze:Przełącznika na obudowie nie ma, jest za to klawisz funkcyjny
Co nie zmienia faktu, że jakiś sposób wyłącznika ;)

Czyli to było to?
goskka pisze:Faktem jest, że WiFi raz się włącza, raz nie, może rzeczywiście to kwestia rodzaju zasilania. Zwrócę uwagę na przyszłość
Zwróć uwagę, bo się już z tym spotkałem...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ