Witam serdecznie,
Posiadam router Acer Predator Connect X5.
Sieć PLAY
W specyfikacji jest napisane, że posiada możliwość podpięcia zewnętrznej anteny TS9
Obecnie na wbudowanej antenie mam transfery w dzień 70mbit/20. Jednak wieczorami drastycznie spada czasem nawet do 8mbit/2
Pytanie brzmi, Jaką antenę najlepiej kupić do tego routera (działającą) i czy to poprawi nieco sytuację.
Do najbliższego nadajnika mam 1,5k (Kielce - nadajnik Za Walcownią 2)
Antena zew do Routera Acer Predator Connect X5
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena zew do Routera Acer Predator Connect X5
Skoro router "gamingowy" nie daje rady to pewnie niewiele da się zrobić 
A tak poważnie , to możesz podjechać w tych godzinach pod ten BTS , stanąć na Twoim kierunku powiedzmy 250m od niego i wtedy sprawdzić jakimś współczesnym telefonem jakie są realne możliwości tego nadajnika. Jeśli będzie podobnie ,to niestety...
Może inny operator ma bliżej i lepsze możliwości ?

A tak poważnie , to możesz podjechać w tych godzinach pod ten BTS , stanąć na Twoim kierunku powiedzmy 250m od niego i wtedy sprawdzić jakimś współczesnym telefonem jakie są realne możliwości tego nadajnika. Jeśli będzie podobnie ,to niestety...
Może inny operator ma bliżej i lepsze możliwości ?
-
- Początkujący użytkownik forum
Sprawdzę dziś wieczorem. W mojej Lokalizacji raczej ten jest najbliżej.
Może ktoś z forumowiczów posiada ten router i bawił się w zew antenę i może polecić jakąś działającą. Kupiłem na allegro ostatnio coś takiego: https://allegro.pl/oferta/antena-dual-4 ... 3891850539
Jednak zwróciłem bo zero reakcji po podłączeniu do routera i przełączeniu na zewnętrzną antenę
Więc już nie wiem czy ta antena to zwykły elektrośmieć czy zwyczajnie ten router nie działa z tą anteną
Może ktoś z forumowiczów posiada ten router i bawił się w zew antenę i może polecić jakąś działającą. Kupiłem na allegro ostatnio coś takiego: https://allegro.pl/oferta/antena-dual-4 ... 3891850539
Jednak zwróciłem bo zero reakcji po podłączeniu do routera i przełączeniu na zewnętrzną antenę

Więc już nie wiem czy ta antena to zwykły elektrośmieć czy zwyczajnie ten router nie działa z tą anteną

-
- Guru bezprzewodowy
Może być tak ,że te gniazda TS9 co w nim są , są tylko na częstotliwość 5G 3,5GHz , stąd na pasmach LTE po prostu nic nie dadzą. Tak przeważnie w routerach 5G jest, choć oczywiście może być tu wyjątek, ale jeśli piszesz ,że w ogóle zero reakcji na sygnał ....
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Najpierw warto sprawdzić speedtest przy nadajniku, bo możemy dywagować a finalnie okaże się, że żadna antena nie pomoże. 70/20 to niektórzy chcieliby mieć w dzień
Aczkolwiek skoro wieczorem spada to pewnie wiara wpada, odpalają wszystko i nadajnik się zapycha.
A ktoś wie czy do Acera jest coś ala HManager w Huawei? Bo może pobawienie się pasmami by coś dało.

A ktoś wie czy do Acera jest coś ala HManager w Huawei? Bo może pobawienie się pasmami by coś dało.