Router 4G/5G z priorytetem dobrego UL
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Router 4G/5G z priorytetem dobrego UL
Kilku letni telefon z 4G LTE pokazał wynik 60/32 Mbps w tym samym miejscu. No ale faktycznie o niczym to nie musi świadczyć.
To jeszcze jedno pytanie, bo nie za bardzo zrozumiałem - jak ten router potraktuje frameworkiem (z tymi dwa podmienionymi plikami) i wszystko się uda, to jak się po tym zaloguje do tego OpenWrt na mim?
To jeszcze jedno pytanie, bo nie za bardzo zrozumiałem - jak ten router potraktuje frameworkiem (z tymi dwa podmienionymi plikami) i wszystko się uda, to jak się po tym zaloguje do tego OpenWrt na mim?
-
- Guru bezprzewodowy
Wpisując adres 192.168.1.1 .... jest standardowo bez hasła.
-
Dzięki. Czy możesz mi wystawić do pobrania swój sprawdzony pakiet frameworka ze zmianami dającymi OpenWrt?
Pobierane z tamtych linków, trochę problematyczne, bo Avast PRO ciągle blokuje mi strony pobieraczkowe z uwagi na trojany i inne takie.
Pobierane z tamtych linków, trochę problematyczne, bo Avast PRO ciągle blokuje mi strony pobieraczkowe z uwagi na trojany i inne takie.
-
W kwietniu pomogliście wybrać dla sytuacji opisanej w pierwszym poście i wtedy padło na zte 286D.
Router sprawuje się bardzo dobrze, osiągając po godzinach szczytu 120/45Mbps, a w godzinach szczytu jest nie wiele mniej.
Stoi na poddaszu w małym okienku, no i niestety teraz zaczyna się problem, ponieważ trwa krycie dachu blachą i blacha zakryje też całkowicie poddasze a okienko idzie do likwidacji.
Pytanie jest takie - czy taki router jest w stanie zastąpić 286D i pozwoli uzyskać zbliżone parametry? Czy też będzie istotnie gorzej?
https://allegro.pl/oferta/zewnetrzny-mo ... 6118028377
Na podpięcie jakiejś anteny zewnętrznej kablami do 286D nie ma szans, musiałyby mieć ze 20-25m.
Na temat tej nokii z aukcji nie wiele można opinii <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font>, poza tymi kilkoma na allegro.
A może w podobnym budżecie będzie jakieś inne urządzenie outdoorowe godne polecenia?
Router sprawuje się bardzo dobrze, osiągając po godzinach szczytu 120/45Mbps, a w godzinach szczytu jest nie wiele mniej.
Stoi na poddaszu w małym okienku, no i niestety teraz zaczyna się problem, ponieważ trwa krycie dachu blachą i blacha zakryje też całkowicie poddasze a okienko idzie do likwidacji.
Pytanie jest takie - czy taki router jest w stanie zastąpić 286D i pozwoli uzyskać zbliżone parametry? Czy też będzie istotnie gorzej?
https://allegro.pl/oferta/zewnetrzny-mo ... 6118028377
Na podpięcie jakiejś anteny zewnętrznej kablami do 286D nie ma szans, musiałyby mieć ze 20-25m.
Na temat tej nokii z aukcji nie wiele można opinii <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font>, poza tymi kilkoma na allegro.
A może w podobnym budżecie będzie jakieś inne urządzenie outdoorowe godne polecenia?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Będzie gorzej, nawet jak w 286D wyłączysz agregację 3 pasm (w zakładce zostawisz sobie tylko 2) to i tak ten ZTE będzie szybszy, bo obsługuje kodowanie QAM256. Jak ma być tanio to plastikowa puszka IP67 + jakieś zasilanie albo spróbować 12V albo adapter POE 48=>12
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
A powiedzmy ZTE MF258? Ceny używek przystępne, i wybór spory.
Czy może on zastąpi tego 286D?
Czy może on zastąpi tego 286D?
- wojteks
- *** Administrator ***
MF258 to jeden z bardziej problematycznych routerów tej firmy.
Nie pomagam na PW!
-
A może samo ODU od WNC 5G Home Office? Używki też w sensownych kwotach widzę, ale nie wiem czy zadziała w orange.
- wojteks
- *** Administrator ***
Kolejny sprzęt który nie ma żadnego wsparcia.
Nie pomagam na PW!
-