Orbi LBR20 AC2200 LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Orbi LBR20 AC2200 LTE
W Voxel jest możliwość wyboru konkretnych pasm LTE?
-
- Guru bezprzewodowy
Z konsoli ssh , przy pomocy komend ( znajdziesz je w tym wątku) ,nie z przeglądarki , i nie przy pomocy zewnętrznej apki.
-
Dzieki! A na oryginalnym oprogramowaniu można dostać się jakoś przez telnet i wydać te komendy?
-
- Guru bezprzewodowy
Chyba było to zablokowane w najnowszych wersjach fw , wtedy tylko podłóczenie do konsoli przez rozebranie i podłączenie konwertera TTL-USB.
-
Dzięki za info, widzę że pewne możliwości są żeby to uruchomić ale jak zwykle trzeba się pogimnastykowac z pythonem 

-
Cześć
Jak sprawdzić, która wersja firmware modemu LTE jest wgrana na LBR20 (oprogramowanie Netgeara v2.7.5.6, nie Voxel)
mogę wejść przez telnet na niego jakby co
ok, znalazłem na forum: echo -ne "ATI\r\n" | microcom -X -t 1000 /dev/ttyUSB2
Dziękuję!
Jak sprawdzić, która wersja firmware modemu LTE jest wgrana na LBR20 (oprogramowanie Netgeara v2.7.5.6, nie Voxel)
mogę wejść przez telnet na niego jakby co
ok, znalazłem na forum: echo -ne "ATI\r\n" | microcom -X -t 1000 /dev/ttyUSB2
Dziękuję!
-
- Użytkownik forum
Witam
Mam LBR20 i pewną zagwozdkę odnośnie Playa. Same prędkości są bardzo ok (widziałem 20 megabajtów ciągnięte ze Steama) ale jeżeli nie jest obciążony - czyli po prostu przeglądam sobie internet bez pobierania w tle, to potrafi przez chwilę ładować stronę, wyrzucić błąd DNS i po chwili załadować ją już prawidłowo. Parę razy widziałem także że router świecił się na fioletowo - utracone połączenie pomimo iż nadajnik widać z okna.
Problemy te nie występują na starym B715 który pochodzi chyba z Playa właśnie. Kupiłem dzisiaj kartę Orange, podpiąłem LBR20 do anten używanych wcześniej przez Huaweia i internet działa prawidłowo. Nic nie zrywa, żadnych błędów. Czy są do niego jakieś specyficzne ustawienia pod Play?
Mam LBR20 i pewną zagwozdkę odnośnie Playa. Same prędkości są bardzo ok (widziałem 20 megabajtów ciągnięte ze Steama) ale jeżeli nie jest obciążony - czyli po prostu przeglądam sobie internet bez pobierania w tle, to potrafi przez chwilę ładować stronę, wyrzucić błąd DNS i po chwili załadować ją już prawidłowo. Parę razy widziałem także że router świecił się na fioletowo - utracone połączenie pomimo iż nadajnik widać z okna.
Problemy te nie występują na starym B715 który pochodzi chyba z Playa właśnie. Kupiłem dzisiaj kartę Orange, podpiąłem LBR20 do anten używanych wcześniej przez Huaweia i internet działa prawidłowo. Nic nie zrywa, żadnych błędów. Czy są do niego jakieś specyficzne ustawienia pod Play?