Witam
Szukam dobrego modemu zewnętrznego 5G
Z tego co widze każdy modem 5G niezależnie od ceny ma jakieś 10% negatynwych opinii ktore to opninie cześciowo odnoszą sie do niestabliności w połaczeniu 5G, inne to kiepskie orogramowanie lub brak współpracy z jakąś siecią.
No to teraz pytanie czy jest coś naprawdę dobrego na rynku (niezależnie od ceny)?
Amoże zawsze statystycznie znajdzie się 10% ludzi którzy gdzieś tam bedą mieć problemy z 5g?
5G outdoor modem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: 5G outdoor modem
Nie da się producentowi przetestować wszystkich możliwych konfiguracji... może i się da ale wtedy router będzie kosmicznie drogi. Zakładam że 80% ludzi chcę tylko włączyć i zapomnieć że jest router, reszta kombinuje i chcę czegoś więcej. Zawsze się znajdzie ktoś kto ponarzekać bo w danej konfiguracji coś nie działa jak by chciał.
Ogólnie jestem zadowolony ze swojego MC888 ale jest zawsze to 'ale' i coś może działać lepiej.
Ogólnie jestem zadowolony ze swojego MC888 ale jest zawsze to 'ale' i coś może działać lepiej.
MC888 -> Orange
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzień dobry, trafiłem tutaj w poszukiwaniach zewnętrznego urządzenia lub podjęcia decyzji o wewnętrznym z wyprowadzeniem zewnętrznych anten. Wracając do tematu, to jako zewnętrzną jednostkę w swojej głowie wybrałem Zyxel Nebula FWA710, czy to też jest do niczego?
-
- Guru bezprzewodowy
To jest najprawdopodobniej sprzętowo NR7103 tylko z nowym softem Nebula.
A NR7103 jest bardzo dobrym sprzętem, nie mającym takich bugów jak ZTE...
Co prawda nie agreguje dwóch pasm 5G ( przydatne w Plusowym 5G Ultra) , ale daje radę. To tak w skrócie lepszy MC7010.
Jeśli FWA710 jest tym samym albo lepszym to będziesz zadowolony ( o ile to nie będzie plusowe 5G Ultra )
A NR7103 jest bardzo dobrym sprzętem, nie mającym takich bugów jak ZTE...
Co prawda nie agreguje dwóch pasm 5G ( przydatne w Plusowym 5G Ultra) , ale daje radę. To tak w skrócie lepszy MC7010.
Jeśli FWA710 jest tym samym albo lepszym to będziesz zadowolony ( o ile to nie będzie plusowe 5G Ultra )