ZTE MC801A 5G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: ZTE MC801A 5G
Właśnie w żadnym przypadku tej agregacji nie widać nawet po wyłączeniu B1. Może to rzeczywiście kwestia nadajnika.
-
Moim zdaniem była jakaś wadliwa partia i niektóre sztuki pokazują białą diodę, ikonę 5G ale w informacji o sygnale nie widać danych i nie agregują 5G. Z kartą Play i Tmobile jest tak samo, czyli nadajnik nie ma tu znaczenia.
-
- Guru bezprzewodowy
To zobacz na tej samej karcie i tym samym miejscu , czy telefon z 5G też będzie pokazywał ikonkę 5G ,a tego 5G nie będzie....
To nie jest wina sprzętu , ani tym bardziej partii... Po prostu tak to T-Mobile/Orange robi ( a może to jest po prostu uroda pseudo 5G z n1 ).
To nie jest wina sprzętu , ani tym bardziej partii... Po prostu tak to T-Mobile/Orange robi ( a może to jest po prostu uroda pseudo 5G z n1 ).
-
Właśnie na telefonie agreguje 5G. Zarówno N1 jak i N78.
-
- Guru bezprzewodowy
Ok , może masz super telefon ,który nie daje się nabrać... Ale mój Galaxy S21 takie rzeczy pokazuje... Na pewno jest tylko LTE , a on ikonkę 5G zapala:

-
- Użytkownik forum
U mnie jest tak samo , pokazuje 5g i biała dioda się świeci a w urządzeniu nie pokazuje danych 5g tylko dalej 4g. Pisałem o tym wyżej tzw. ja to zepsułem wymuszając pasmo 5g w modemie wcześniej to działało choć prędkości bardzo słabe miałem na 5g.
-
- Użytkownik forum
Koledzy już działa . Dodali N78 (wcześniej nie pokazywało danych)i dopiero po wymuszeniu mam 5g ale prędkość ta sama co 4g dziwne.
-
- Użytkownik forum
Czy ktoś ma ten router z dystrybucji Playa i może się do mnie odezwać? Będę zobowiązany 

-
- Stały użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Chyba jest limit ustawiony 95mb.Nie ważne jaka pora dnia i jaki band ustawiony.
- onken
- ** Moderator **
A jaka to sieć ? Jaka oferta ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
Oczywiście Virgin/Play gigachad.
- onken
- ** Moderator **
To moze virgin ma lejek...
Kiedys wiem że miał, chyba na 75 Mb/s
Kiedys wiem że miał, chyba na 75 Mb/s
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie ma lejka, mam też gigaczad i w porywach jest 900Mb a nawet więcej. W dzień średnio jest 500-700Mb.
MC888 -> Orange
- onken
- ** Moderator **
A u kolegi jest... 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
-
Cześć. Jakiś czas temu T-Mobile uruchomiło n78 na moim osiedlu. Czy ten router będzie odpowiedni do osiągnięcia wyników podobnych do testów na Xiaomi 12T Pro? Speedtest pokazuje ok. 450 Mbps (sprawdzałem zarówno podczas godzin potencjalnego obciążenia jak i w luźniejszych godzinach, nie ma wielkiej różnicy). Na samym LTE jest to max 50.
Screeny z Netmonster:
Podczas wykonywania Speedtestu:

Bez speedtestu:

Domyślam się, że nie wykręcę takich prędkości na routerze bez anten, ale czy uważacie, że 3500mhz ma szansę działać stabilnie? Na agregacji LTE nie zależy mi jakoś mocno, bo szczególnie wieczorami, zyski z LTE będą niskie.
Wolałbym, aby router działał od razu po podłączeniu, mimo że korzystam z internetu mobilnego od kilku lat, to nie lubię się z tym "bawić". Czy może jest coś w podobnej cenie (ok. 600zł za używkę), co będzie lepsze do moich warunków? Chciałbym osiągnąć wyniki przynajmniej zbliżone do tych, które mam na telefonie.
Pozdro!
Screeny z Netmonster:
Podczas wykonywania Speedtestu:

Bez speedtestu:

Domyślam się, że nie wykręcę takich prędkości na routerze bez anten, ale czy uważacie, że 3500mhz ma szansę działać stabilnie? Na agregacji LTE nie zależy mi jakoś mocno, bo szczególnie wieczorami, zyski z LTE będą niskie.
Wolałbym, aby router działał od razu po podłączeniu, mimo że korzystam z internetu mobilnego od kilku lat, to nie lubię się z tym "bawić". Czy może jest coś w podobnej cenie (ok. 600zł za używkę), co będzie lepsze do moich warunków? Chciałbym osiągnąć wyniki przynajmniej zbliżone do tych, które mam na telefonie.
Pozdro!
-
Pozwolę sobie wkleić post z innego tematu, może więcej osób zobaczy
Witam,
mam problem, mam oferte nielimitowaną od t-mobile, tydzień temu z dnia na dzień internet przestał działać.
Router to MC801a, w czwartek (13.06) rano w okolicach 6:20 okazało się, że nie ma internetu, zrestartowałem router kilka razy, po czym złapał połączenie i przez 2 godziny działał, po czym pojechałem do pracy, w okolicach południa jeszcze działał, gdyż sprawdzałem monitoring. Po powrocie z pracy po 17 okazało się, że internetu nie ma, zgłosiłem sprawę do konsultanta, został mi nadany nr zgłoszenia, pani oczywiście wmawiała przeciążenia sieci, co o 6 rano byłoby raczej niemożliwe, jednak zapewniła, że w ciągu 60 godzin sprawa zostanie rozwiązana.
Ze względu na to, że potrzebuje dostępu do internetu 24/7 zdecydowałem się kupić starter z Play, tutaj wszystko działa, transfery takie same albo i lepsze niż na t-mobile.
Codziennie jednak sprawdzam czy router z kartą t-mobile zacznie działać, no i niestety, ale nie działa, w sobotę (15.06) zgłosiłem się ponownie do konsultanta, sprawa dostała numer zgłoszenia i czekałem dalej, jednak że do poniedziałku (17.06) nie dostałem żadnego powiadomienia napisałem do nich ponownie, jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że sprawa która została rozwiązana i dział techniczny nie dopatrzył się niczego niepokojącego.
W między czasie jeszcze kilka razy kontaktowałem się z T-mobile, jednak nie przynosiło to żadnego skutku.
Przedwczoraj (18.06) po 22 dostałem wiadomość, że problemy techniczne zostały rozwiązane, ze względu na to, że już spałem to następnego dnia rano wsadziłem kartę do routera i co?... I nic. Jedyną oznaką było to, że po 5 minutach w końcu załadował się speedtest, jednak po rozpoczęciu nie dokończyło nawet testu downloadu, internet się wysypał.
Oczywiście napisałem do nich, pani powiedziała, że resetuje karte sim i żebym za 30 minut zrobił "reset szpilkowy", zrobiłem tak, ale mimo wszystko nic to nie dało.
Dziś pojechałem wymienić kartę sim na nową, bo wydaje mi się, że tylko to mi zostało. Niestety, z nową kartą sim jest tak samo, tj. po włożeniu jej do routera i odczekaniu kilku minut udało się wejść na speedtest i zrobić połowę testu, tj. download się udał, jednak upload już był n/a i wszystko się wysypało.
Pomyślałem, że sprawdzę kartę w telefonie i tutaj o dziwo działa.
Dodam jeszcze, że w czasie testów karty t-mobile router zmieniał sobie sieć z LTE na LTE+ do 5G, teraz natomiast stoi tylko na 5G, jednak gdy przełączę go ręcznie na LTE to nic to nie daje i internet nie działa. Z kartą play mam cały czas LTE+ i wszystko śmiga super.
Telefon to stary iPhone 8 więc nie ma 5G i zastanawia mnie czy nie zostałem jakoś na siłę przełączony na 5G(?) choć nie wiem czy to możliwe.
BTS z którym się łącze to T-Mobile (26002) ID: 51942 (N!)
Rozdziele, wieża Orange
Router był przywracany do ustawień fabrycznych, nie zmieniałem miejsca położenia.
Jest mi ktoś w stanie pomóc? Doradzić co mogę jeszcze zrobić?
Dzwonił do mnie pan z BOA i gdy rozmawialiśmy o tym, powiedział "ze względu na to, że operatorzy mają różne typy kart sim może być tak, że karta innego operatora będzie działać, a nasza nie."
Zapytałem go również co w sytuacji, gdy kupię starter t-mobile i on zacznie działać, pan powiedział na to "karty sim na karte, a na abonament się różnią i może być tak, że taka karta będzie działać".
Zgłupiałem totalnie...
Pozdrawiam.
Witam,
mam problem, mam oferte nielimitowaną od t-mobile, tydzień temu z dnia na dzień internet przestał działać.
Router to MC801a, w czwartek (13.06) rano w okolicach 6:20 okazało się, że nie ma internetu, zrestartowałem router kilka razy, po czym złapał połączenie i przez 2 godziny działał, po czym pojechałem do pracy, w okolicach południa jeszcze działał, gdyż sprawdzałem monitoring. Po powrocie z pracy po 17 okazało się, że internetu nie ma, zgłosiłem sprawę do konsultanta, został mi nadany nr zgłoszenia, pani oczywiście wmawiała przeciążenia sieci, co o 6 rano byłoby raczej niemożliwe, jednak zapewniła, że w ciągu 60 godzin sprawa zostanie rozwiązana.
Ze względu na to, że potrzebuje dostępu do internetu 24/7 zdecydowałem się kupić starter z Play, tutaj wszystko działa, transfery takie same albo i lepsze niż na t-mobile.
Codziennie jednak sprawdzam czy router z kartą t-mobile zacznie działać, no i niestety, ale nie działa, w sobotę (15.06) zgłosiłem się ponownie do konsultanta, sprawa dostała numer zgłoszenia i czekałem dalej, jednak że do poniedziałku (17.06) nie dostałem żadnego powiadomienia napisałem do nich ponownie, jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że sprawa która została rozwiązana i dział techniczny nie dopatrzył się niczego niepokojącego.
W między czasie jeszcze kilka razy kontaktowałem się z T-mobile, jednak nie przynosiło to żadnego skutku.
Przedwczoraj (18.06) po 22 dostałem wiadomość, że problemy techniczne zostały rozwiązane, ze względu na to, że już spałem to następnego dnia rano wsadziłem kartę do routera i co?... I nic. Jedyną oznaką było to, że po 5 minutach w końcu załadował się speedtest, jednak po rozpoczęciu nie dokończyło nawet testu downloadu, internet się wysypał.
Oczywiście napisałem do nich, pani powiedziała, że resetuje karte sim i żebym za 30 minut zrobił "reset szpilkowy", zrobiłem tak, ale mimo wszystko nic to nie dało.
Dziś pojechałem wymienić kartę sim na nową, bo wydaje mi się, że tylko to mi zostało. Niestety, z nową kartą sim jest tak samo, tj. po włożeniu jej do routera i odczekaniu kilku minut udało się wejść na speedtest i zrobić połowę testu, tj. download się udał, jednak upload już był n/a i wszystko się wysypało.
Pomyślałem, że sprawdzę kartę w telefonie i tutaj o dziwo działa.
Dodam jeszcze, że w czasie testów karty t-mobile router zmieniał sobie sieć z LTE na LTE+ do 5G, teraz natomiast stoi tylko na 5G, jednak gdy przełączę go ręcznie na LTE to nic to nie daje i internet nie działa. Z kartą play mam cały czas LTE+ i wszystko śmiga super.
Telefon to stary iPhone 8 więc nie ma 5G i zastanawia mnie czy nie zostałem jakoś na siłę przełączony na 5G(?) choć nie wiem czy to możliwe.
BTS z którym się łącze to T-Mobile (26002) ID: 51942 (N!)
Rozdziele, wieża Orange
Router był przywracany do ustawień fabrycznych, nie zmieniałem miejsca położenia.
Jest mi ktoś w stanie pomóc? Doradzić co mogę jeszcze zrobić?
Dzwonił do mnie pan z BOA i gdy rozmawialiśmy o tym, powiedział "ze względu na to, że operatorzy mają różne typy kart sim może być tak, że karta innego operatora będzie działać, a nasza nie."
Zapytałem go również co w sytuacji, gdy kupię starter t-mobile i on zacznie działać, pan powiedział na to "karty sim na karte, a na abonament się różnią i może być tak, że taka karta będzie działać".
Zgłupiałem totalnie...
Pozdrawiam.
-
Witam szanowne grono.
Czy ktoś posiada firmware TMOPLMC801AV1.0.0B08 i mogłby poratować, niestety moj router nie wyszukuje aktualizacji.
Znalazłem tylko b07 i taki wrzuciłem bo coś mi sie sprzęt nie uruchamiał jakiś bootloop czy coś to przez wgranie b07 w qfil go uruchomiłem a chciałbym tamte opcje mieć.
Czy ktoś posiada firmware TMOPLMC801AV1.0.0B08 i mogłby poratować, niestety moj router nie wyszukuje aktualizacji.
Znalazłem tylko b07 i taki wrzuciłem bo coś mi sie sprzęt nie uruchamiał jakiś bootloop czy coś to przez wgranie b07 w qfil go uruchomiłem a chciałbym tamte opcje mieć.
-
- Guru bezprzewodowy
Jeśli router nie jest oryginalnie z TMOPL to się nie zaktualizuje ( jest weryfikacja po IMEI i może po czymś jeszcze).
-
jest oryginalnie z tmobile, długo leżał i nie chciał działać włączał i wyłączał sie to przez qfil wgrałem tmobile b07 imei był ffffff ale zmieniłem na oryginalny qcn tez kopie miałem.
a nie dasz rady sciągnąć ze swojego ?
a nie dasz rady sciągnąć ze swojego ?
-
- Guru bezprzewodowy
Nie mam już go od dawna , więc nie dam rady....
-
a nie kojarzysz gdzies dostępny podobny funkcjonalnie firmware bez ograniczeń?
-
- Guru bezprzewodowy
To może czego Ci brakuje w tym T-Mobile B07 ?
-
blokad wyboru w standardowym menu bez skryptow itp.
-
- Guru bezprzewodowy
Ale ze skryptami , czy dodatkami działają ?:)
Inne ,jak np ELISA nie mają obsługi N41 dla Plusa...
Inne ,jak np ELISA nie mają obsługi N41 dla Plusa...
-
widziałem z mc801a1 ktos wziął firmware dorzucił swój modem i ma podobno bardzo stabilne i cały czas trzyma agregacje
no i normalnie w menu chciałem mieć jak b08 wszystkie funkcjonalnosci, blokowanie kanałów, wieży i tez filt mac a tak to skryptami lece
no i normalnie w menu chciałem mieć jak b08 wszystkie funkcjonalnosci, blokowanie kanałów, wieży i tez filt mac a tak to skryptami lece
-
Cześć, czy wiecie jak w MC801A (firmware BD_TMOPLMC801AV1.0.0B08) skonfigurować klienta VPN L2TP?
Po automatycznych instalacjach aktualizacji jest tylko PPTP, co jest o tyle słabe, że to bardzo starty standard, zwykle już niewspierany.
Po automatycznych instalacjach aktualizacji jest tylko PPTP, co jest o tyle słabe, że to bardzo starty standard, zwykle już niewspierany.
-
Witam serdecznie. Dziś oglądałem filmik dotyczący routera zewnętrznego ZTE MC889. Posiadam swój wewnątrz budynku ZTE mc801a 5g. Jak sądzicie czy mogę podłączyć jeden do drugiego i czy zwiększy to prędkość internetu?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Podłączyć możesz, będzie wtedy internet z MC889, a MC801A będzie routerem z Access Pointem.