![:]](./images/smilies/splash.gif)

Moderator: Moderatorzy
No to może z rzeczy jeszcze nie dopowiedzianych dorzucę, że będzie pracował także na MS Vista 64-bitpablo pisze:nie przysporzy kłopotu zarówno na XP jaki na Linuksie
Działa także na sofcie Olega zmodyfikowanym przez kolegów z południa...cysio pisze:A z ciekawostek dodam ze w polaczeniu z routerem opartym na open-wrt i portem usb (np. asus wl-500gp) mozna tanim kosztem rozdzielic sobie internet w domu. A w razie potrzeby odlaczamy modem i zabieramy ze soba.
Opis po slowacku jak skonfigurowac go z routerem.
Aby uzyskac pelna predkosc nalezy podmienic sterownik usbserial.o (dla zainteresowanych posiadam gotowca skompilowanego) w olegu nie udalo mi sie tego zrobic, ale wyslalem autorowi patche do usbserial odpowiedzialne za predkosc i moze je doda przy nastepnych aktulizacjach.Działa także na sofcie Olega zmodyfikowanym przez kolegów z południa...
Tyle że ciężko uzyskać pełną prędkość przesyłu danych
Do działania modemu pod OS X w większości wypadków nie jest wymagane żadne oprogramowanie, wystarczy jedynie skrypt modemu. Ewentualne oprogramowanie jest oczywiście wygodne, pozwala monitorować moc sygnału, ilość przesyłanych danych, ustawienia itp..witekvr4 pisze:(...)nie wiem czy wybrac modem po USB czy Ekspress Card. myslalem o E220, Ale sa duzo nowoczesniejsze typu
Novatel Ovation MC950D - 7.2 HSPDA/2.1 HSUPA na USB
lub Novatel merlin 950 technologai jak wyzej.
(...)
czekałem na ten modem w erze 2 miesiące i...nie doczekałem sięszalony pisze: chyba faktycznie ten modem jest ok bo sie dowiedzialem ze ciezko go w erze dostac![]()
to jest internet mobilny łączysz sie tak jak za pomocą komórki wiec to normalne ;)swoja droga też mnie to wkurza pzdrSniper512 pisze:piszczenie w głośnikach i słuchawkach (tzz tzz tzz)
dzieje się tak wtedy gdy modem korzysta z GPRS lub EDGE na UMTS nie ma już takich problemów. Czasami wystarczy położyć modem w inne miejsce i spokójSniper512 pisze:Jedyną rzeczą która mnie wkurzała, to takie piszczenie w głośnikach i słuchawkach (tzz tzz tzz) tak jak by była w pobliżu komórka i ktoś by dzwonił...
W Erze już o tym pomyśleli i do modemu dodali mi samoprzylepne rzepykrzaczor93 pisze:skutki tej niedostatecznie małej wagi możemy zniwelować przyklejając modem do biurka taśmą dwustronną
Można to sprawdzić w managerze dostarczonym przez operatora (ale nie wiem jak jest u Ciebie, bo mam Blueconnect, nie Iplus)szalony pisze:W jaki sposob w nim sprawdza sie wersje oprogramowania ?
rekin27 nie rozczarowałeś mnie tym, ja mam ten modem i żadnego problemu z odpaleniem kompa. Mi sie wydaje, że u Ciebie problem leży po stronie komputera. Napisz jaki masz sprzęt. Ten modem nie wpływa na szybkość odpalania się komparekin27 pisze:Musze was rozczarowac tymi pochlebstwami dla tego modemu
Też mnie zdziwiło to co napisałeś rekin27Boras pisze:Ten modem nie wpływa na szybkość odpalania się kompa