Witam od nowego roku udało się nabyć zestaw MC889 + T3000. I tak działa sobie dobrze na sieci Play VirginMobile dokładniej.
Chciałem spróbować Orange z tego względu że nie wykorzystane GB nie przepadają. Na nadajniku jest 5G3600 i dlatego mnie skusiło na Orange.
Tylko zastanawia mnie jedno dlaczego speedtest na PC pokazuje maks 250 Mbps a w komórce Realme 11 5g pokazuje ponad 400?
To jak chcesz to porównywać , to włącz router Wifi na tym Realme , podłącz się tym PC do Realme przez Wifi, połóż go w tym samym miejscu co T3000 i wtedy testuj i porównuj.
Mig25 pisze: ↑2024-08-26, 19:15
Przede wszystkim to połącz się PC kablem , a nie przez WIFi , i to najlepiej bezpośrednio do MC889 ( z pominięciem T3000).
Jakie pasma są agregowane w tym czasie na MC889 i na Realme ?
Pasma jak rozumiem to łącząc sie z routerem po wifi agregować będą takie same czy się mylę?
Za daleko mam MC889 a poza tym w domu korzystam też z sieci Wifi a bez routera to słabo to będzie.
agregacja MC889 nie zależy od tego ,czy ty się łączysz po wifi z T3000 czy nie.
Tu chodzi o to ,że wąskim gardłem może być połączenie Wifi pomiędzy T3000 oraz PC , stąd przynajmniej PC powinien być połączony z T3000 kablem ,żeby móc porównać osiągi.
Jesteś w stanie wydobyć z tego realme co agraguje on ? ( Bo Mc889 jest ok - 3 pasma LTE przy N78 to jest jego max ...)
A możesz sprawdzić ? Ja już nie mam MC889 , a jak miałem to może z raz go testowałem z N78 , i nie pamiętam.
Ale ostatnio był tu temat podobny ,i tam MC888 tak samo agregował ( 3 pasma LTE i N78...) Na tej podstawie tylko to stwierdziłem....
Sprawdzę ale na 99% widziałem 4x LTE ( możliwe że jedno podwójne z dwóch sektorów ) + 5G z n78 ale na wyniki jakoś to nie wpływało czy były 3 czy 4.
Pewnie ogranicza go już max szerokość pasma
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
W Play do tej pory było tak ,że ustawienie Lock Cell powodowało ,że agregacja znikała....
Możesz uruchomić ten dodatek do Chroma dla MC889 , nacisnąć przycisk CELL LOCK , wpisać w pole "460,3350" , potem YES , i zresetować i zobaczyć co się stanie... Jak wielkie g.. to wpisując 0 w pole CELL LOCK usuwasz go i tyle.
EDIT: No i nawet jak by było ok , to może się okazać ,że Play w nocy wyłącza to pasmo B7 , i wtedy też może być kaszana...