ACER Predator Connect X7 5G CPE + antena zewnętrzna. Potrzebuje pomocy/porady.

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tomasz.mos
Początkujący użytkownik forum

ACER Predator Connect X7 5G CPE + antena zewnętrzna. Potrzebuje pomocy/porady.

Post autor: Tomasz.mos »

Cześć wszystkim,

jestem tu nowy a w dziedzinie modemów itp. moja wiedza jest zerowa.

Nadszedł czas na nowy router 5G, ponieważ mój obecny to totalna prehistoria ma około 8 lat nawet nie pamiętam kiedy go kupiłem.

Czytam tematy, posty na tym forum i wpadłem na pomysł aby połączyć ACER Predator Connect X7 5G CPE + Antena Dualna LTE-A/5G/4G 17dBi MIMO 1800-2600MHz

Czy to dobry pomysł?

Czy są lepsze wydajniejsze zestawy?

Net mam z PLAY, z dachu widzę BTSy ( chyba tak się to pisze) LTE. Mieszkam w Toruniu i jakoś nie mogę zlokalizować nadajników 5G.

Będę wdzięczny za porady, komentarze i krytykę.
sicyb
Stały użytkownik forum

Re: ACER Predator Connect X7 5G CPE + antena zewnętrzna. Potrzebuje pomocy/porady.

Post autor: sicyb »

Acer X7 5G nie ma zewnętrznych złącz antenowych, a co za tym idzie bez rozbierania nie podłączysz anten zewnętrznych. Lepiej wziąć jednostkę ODU typu Brovi H352-381 (lub poczekać na pierwsze testy MC889 Pro), jeżeli koniecznie chcesz przygotować się na 5G
Tomasz.mos
Początkujący użytkownik forum

Re: ACER Predator Connect X7 5G CPE + antena zewnętrzna. Potrzebuje pomocy/porady.

Post autor: Tomasz.mos »

Dobrze, że na wstępie zaznaczyłem że jestem zielony w tych tematach ;)

Sam Acer na parapecie w domu wydajność może mieć przeciętną ?

Mam net na karcie sim, na dachu mogę zamontować antenę zewnętrzną ale nie muszę, jak są routery które mają wystarczającą "moc" aby w całym domu był dobry zasięg, stając przy oknie.

Jak zamontuje sobie takiego Brovi H352-381 z anteną zewnętrzną to musze mieć jeszcze jedno urządzenie w domu, które rozprowadzi net po WiFi?
Zeusek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Zeusek »

Tak, przy Brovi masz modem zewnętrzny + router wewnętrzny który rozprowadza Internet w domu.

To zależy jak daleko masz nadajnik, przy 200-400m pewnie wystarczy sam wewnętrzny a przy większej odległości lepszy zestaw zewnętrzny + router wewnętrzny np. ten Brovi.

np. w Play sprzedają komplet Brovi tzn. zewnętrzny modem + router wewnętrzny https://www.play.pl/dlaciebie/produkty/ ... 4024554559
MC888 -> Orange
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Link kiepski ;) bo drogo... I brak towaru...

Ja swój w Sferis kupowałem.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Zeusek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Zeusek »

MC888 -> Orange
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Ten jest ale nie wiem czy z dodatkowym routerem

https://www.sferis.pl/router-brovi-5g-c ... 81-i381906

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Brak jakichkolwiek testów Play na telefonie 5G w domu i n zewnartrz na karcie PLAY z dostępem do 5G, brak lokalizacji, ul.w TORUNIU więc to tylko dywagacje.
ODPOWIEDZ