ACER Predator Connect X7 5G CPE + antena zewnętrzna. Potrzebuje pomocy/porady.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ACER Predator Connect X7 5G CPE + antena zewnętrzna. Potrzebuje pomocy/porady.
Cześć wszystkim,
jestem tu nowy a w dziedzinie modemów itp. moja wiedza jest zerowa.
Nadszedł czas na nowy router 5G, ponieważ mój obecny to totalna prehistoria ma około 8 lat nawet nie pamiętam kiedy go kupiłem.
Czytam tematy, posty na tym forum i wpadłem na pomysł aby połączyć ACER Predator Connect X7 5G CPE + Antena Dualna LTE-A/5G/4G 17dBi MIMO 1800-2600MHz
Czy to dobry pomysł?
Czy są lepsze wydajniejsze zestawy?
Net mam z PLAY, z dachu widzę BTSy ( chyba tak się to pisze) LTE. Mieszkam w Toruniu i jakoś nie mogę zlokalizować nadajników 5G.
Będę wdzięczny za porady, komentarze i krytykę.
jestem tu nowy a w dziedzinie modemów itp. moja wiedza jest zerowa.
Nadszedł czas na nowy router 5G, ponieważ mój obecny to totalna prehistoria ma około 8 lat nawet nie pamiętam kiedy go kupiłem.
Czytam tematy, posty na tym forum i wpadłem na pomysł aby połączyć ACER Predator Connect X7 5G CPE + Antena Dualna LTE-A/5G/4G 17dBi MIMO 1800-2600MHz
Czy to dobry pomysł?
Czy są lepsze wydajniejsze zestawy?
Net mam z PLAY, z dachu widzę BTSy ( chyba tak się to pisze) LTE. Mieszkam w Toruniu i jakoś nie mogę zlokalizować nadajników 5G.
Będę wdzięczny za porady, komentarze i krytykę.
-
- Stały użytkownik forum
Re: ACER Predator Connect X7 5G CPE + antena zewnętrzna. Potrzebuje pomocy/porady.
Acer X7 5G nie ma zewnętrznych złącz antenowych, a co za tym idzie bez rozbierania nie podłączysz anten zewnętrznych. Lepiej wziąć jednostkę ODU typu Brovi H352-381 (lub poczekać na pierwsze testy MC889 Pro), jeżeli koniecznie chcesz przygotować się na 5G
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: ACER Predator Connect X7 5G CPE + antena zewnętrzna. Potrzebuje pomocy/porady.
Dobrze, że na wstępie zaznaczyłem że jestem zielony w tych tematach
Sam Acer na parapecie w domu wydajność może mieć przeciętną ?
Mam net na karcie sim, na dachu mogę zamontować antenę zewnętrzną ale nie muszę, jak są routery które mają wystarczającą "moc" aby w całym domu był dobry zasięg, stając przy oknie.
Jak zamontuje sobie takiego Brovi H352-381 z anteną zewnętrzną to musze mieć jeszcze jedno urządzenie w domu, które rozprowadzi net po WiFi?

Sam Acer na parapecie w domu wydajność może mieć przeciętną ?
Mam net na karcie sim, na dachu mogę zamontować antenę zewnętrzną ale nie muszę, jak są routery które mają wystarczającą "moc" aby w całym domu był dobry zasięg, stając przy oknie.
Jak zamontuje sobie takiego Brovi H352-381 z anteną zewnętrzną to musze mieć jeszcze jedno urządzenie w domu, które rozprowadzi net po WiFi?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak, przy Brovi masz modem zewnętrzny + router wewnętrzny który rozprowadza Internet w domu.
To zależy jak daleko masz nadajnik, przy 200-400m pewnie wystarczy sam wewnętrzny a przy większej odległości lepszy zestaw zewnętrzny + router wewnętrzny np. ten Brovi.
np. w Play sprzedają komplet Brovi tzn. zewnętrzny modem + router wewnętrzny https://www.play.pl/dlaciebie/produkty/ ... 4024554559
To zależy jak daleko masz nadajnik, przy 200-400m pewnie wystarczy sam wewnętrzny a przy większej odległości lepszy zestaw zewnętrzny + router wewnętrzny np. ten Brovi.
np. w Play sprzedają komplet Brovi tzn. zewnętrzny modem + router wewnętrzny https://www.play.pl/dlaciebie/produkty/ ... 4024554559
MC888 -> Orange
- onken
- ** Moderator **
Link kiepski
bo drogo... I brak towaru...
Ja swój w Sferis kupowałem.

Ja swój w Sferis kupowałem.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stary wyga bezprzewodowy
- onken
- ** Moderator **
Ten jest ale nie wiem czy z dodatkowym routerem
https://www.sferis.pl/router-brovi-5g-c ... 81-i381906
https://www.sferis.pl/router-brovi-5g-c ... 81-i381906
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Brak jakichkolwiek testów Play na telefonie 5G w domu i n zewnartrz na karcie PLAY z dostępem do 5G, brak lokalizacji, ul.w TORUNIU więc to tylko dywagacje.