Netgear DG834PN Router - problem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hary18d
Początkujący użytkownik forum

Post autor: hary18d »

Posiadam router Netgear DG834PN Router przez ktorego tez odbieram neta i przesylam go przez wifi do 3 komputerow. Jaki jest problem? Podczas gdy uruchamiam komputer pokazuje mi ograniczoną łączność ;/ nie wiem i musze wlaczac z produ router a potem znow włączac i wtedy jest ok. Co jest grane?? A i mam prosbę czy może mi ktos napisać lub podać linka do strony jak przydzelic kazdemu kompowi wewnetrzne IP ??
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Netgear DG834PN Router - problem

Post autor: Jo_gurt »

hary18d pisze:Co jest grane??
Np nie ma nowszego firmware do zainstalowania na routerze?
hary18d pisze:jak przydzelic kazdemu kompowi wewnetrzne IP ??
Kazdy komp ma wewnetrzne IP, inaczej nie dzialalby w sieci. Jesli chodzi ci o statyczne adresy IP to ustawiasz je we wlasciwosciach polaczenia sieciowego. W Viscie dostajesz sie mniej wiecej tak:
Panel Sterowania->Centrum Sieci i Udostepniania->na panelu po lewej stronie Zarzadzaj Polaczeniami Sieciowymi (czy jakos tak, mam ang)
pojawi ci sie lista polaczen sieciowych, klikasz prawym na to ktore cie interesuje, wybierasz Wlasciwosci, klikasz 2x na TCP/IP v4 i ustawiasz co tam potrzebujesz
hary18d
Początkujący użytkownik forum

Post autor: hary18d »

Updatowalem firmware ale prblem ciagle ten sam. :/

A jesli chodzi o to IP to znalazlem tez ustawienie statycznego IP w opcjach routera :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Netgear DG834PN Router - problem

Post autor: Jo_gurt »

A jesli chodzi o to IP to znalazlem tez ustawienie statycznego IP w opcjach routera :)
No to jest zupelnie co innego niz to o czym ja mowie ;P
ODPOWIEDZ