Ilość przesłanych danych

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
GOŚĆ

Ilość przesłanych danych

Post autor: GOŚĆ »

Dzień dobry
Poszukuję programu umożliwiającego zorientowanie się w ilości wysłanych i pobranych danych z internetu. Nie interesuje mnie prędkośc przesyłu (NetMeter) tylko np. rzeczywiste wykorzystanie wykupionego pakietu internetowego.
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Ilość przesłanych danych

Post autor: Vipera »

NetMeter rejestruje również ilośc wysyłanych i odbieranych danych. Opcje te znajdziesz w ustawieniach.
Jednak weź pod uwagę, że dane te mogą się róźnić od tych naliczanych przez operatora.
Wynika to z faktu, że niektórzy operatorzy (np ERA) zaokrąglaja ilośc przesłanych danych do pełnych jednostek taryfikacyjnych (w górę).
W Erze następuje to po zakończeniu połaczenia lub o godzinie 24.
Więcej musiałbyś się dowiedzieć z regulaminu usługi.
Awatar użytkownika
Enzo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Liczniki danych.

Post autor: Enzo »

Dobry jest też Down2Home (bajeranckie wykresy:) jest jeszcze DuTraffic.
Ja używam NetMeter prosty i bez wodotrysków, możesz też spojżeć na artykulik o licznikach http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/arti ... 24344.html.
iPlus+E61i=FUN
Gość

Post autor: Gość »

Wie moze ktos ile danych moze byc przesylane w czasie grania w mmorgpa. Np. w world of warcraft, final fantasy itd. Czy jest jakis program w ktorym moznabybylo zmiezyc ile taka gra ciagnie?
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

Radzę przeczytać poprzednie posty.
pozdrawiam, magmike
ibanez
Stały użytkownik forum

Re: Liczniki danych.

Post autor: ibanez »

Enzo pisze:Dobry jest też Down2Home (bajeranckie wykresy:) jest jeszcze DuTraffic.
Ja używam NetMeter prosty i bez wodotrysków, możesz też spojżeć na artykulik o licznikach http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/arti ... 24344.html.
Właśnie zainstalowałem DUTraffic, bardzo fajny i darmowy. Polecam.
ODPOWIEDZ