Internet LTE T-mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet LTE T-mobile
Cześć. Posiadam ofertę od T-mobile z limitem prędkości do 60 Mb/s bez limitu danych. Włączyli mi na tym nr 5G. Włożyłem karte do telefonu, bo nie mam routera 5G i działa to nieźle. Teraz pytanie czy nadal będę miał limit prędkości, jakbym zainwestował w router 5G, czy będzie jednak na 5G hulać na maksa? Bo jeśli nie, to nie ma raczej sensu kupować takiego routera?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet LTE T-mobile
Masz limit prędkości , i nie jest napisane ,że będzie on tylko na LTE....
Na telefonie działa całkiem nieźle ,czyli z jakimi prędkościami ? Jak na telefonie nie widać limitu , to i na routerze też go nie powinno być ( bo jest cień szansy ,że T-Mobile rozróżnia routery od "urządzeń mobilnych" na podstawie IMEI).
A jeszcze z innej strony , to ,że dziś na telefonie nie masz limitu , nie oznacza ,że go nie będziesz miał za tydzień...
Na telefonie działa całkiem nieźle ,czyli z jakimi prędkościami ? Jak na telefonie nie widać limitu , to i na routerze też go nie powinno być ( bo jest cień szansy ,że T-Mobile rozróżnia routery od "urządzeń mobilnych" na podstawie IMEI).
A jeszcze z innej strony , to ,że dziś na telefonie nie masz limitu , nie oznacza ,że go nie będziesz miał za tydzień...
-
- Użytkownik forum
Rozmawiałem przed chwilą z nimi na czacie, to mnie zapewnili, że dopóki będę w zasięgu 5G, to limitu nie będzie. Ale nie wiem czy im wierzyć:) Znalazłem router ZTE MC889, nowy za 1400 zł, to jednak nie jest mało pieniędzy jak dla mnie i jak ma mi to nie działać, to bez sensu tyle inwestować. A jeśli chodzi o prędkość na tel, to ba balkonie, tam gdzie chciałbym zamontować ten router, to miałem 200 Mb/s download. Ale połączyło mnie z 5G na częstotliwości 2100. Na drugim nadajniku w moim mieście jest 5G na N78, ale telefon w moim miejscu zamieszkania nie łączy się z nim. Może ten router dałby radę, jakbym mu wymusił te pasmo?
-
- Guru bezprzewodowy
Może tak, a może nie , to już na dwoje babka wróżyła.
U mnie nadajnik T-Mobile ma N78 oddalony o 1.9km , teoretycznie powinien być zasięg , a nie ma , za to sąsiad mający ten nadajnik jeszcze trochę dalej ma 5G i N78 bez problemu. Wszystko kwestia odległości, ale jeśli telefon 5G nie łapie tego N78 , to już zwiastuje gimnastykę , żeby to mieć.
U mnie nadajnik T-Mobile ma N78 oddalony o 1.9km , teoretycznie powinien być zasięg , a nie ma , za to sąsiad mający ten nadajnik jeszcze trochę dalej ma 5G i N78 bez problemu. Wszystko kwestia odległości, ale jeśli telefon 5G nie łapie tego N78 , to już zwiastuje gimnastykę , żeby to mieć.
-
- Użytkownik forum
Ale to nawet na tym 5G 2100 jakbym miał taką prędkość jak na telefonie to mi wystarczy. Teraz mam w porywach 40 Mb/s
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Dosyć to dziwne aby 5G2100 dawało taką różnicę w stosunku do LTE. Nie czytałem aby znieśli limit na 5G...to może być jakaś promocja tymczasowa.
Ogólnie ryzyko jest inwestować w super router przy T-Mobile.
Ogólnie ryzyko jest inwestować w super router przy T-Mobile.
MC888 -> Orange
-
- Użytkownik forum
No dla mnie też się to wydaje podejrzane, że mam limit do 60 Mb/s a tu nagle mi dają za free no limit, skoro oferta u nich bez limitu w 5G to chyba 130 zł kosztuje.
- onken
- ** Moderator **
Różnie kosztuje
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
Poza tym rozmawiałem z 3 różnymi konsultantami i każdy mówi co innego. Jeden, że limitu nie będzie na 5G, drugi że będzie, trzeci, że nie będzie, ale nie mogę karty włożyć do innego routera bo mi ją zablokują, a mam ją już w innym routerze, nie od nich od jakiś 2 lat
Tak więc jak zwykle sami nie wiedzą co oferują

- onken
- ** Moderator **
Zależy czy przedłużysz umowę na nowych warunkach czy te nie. Wtedy zasady i reguły dzislania mogą się ostro zmienić.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW