W Play nie ma informacji z jakiego PCI jest N78 i na jakich parametrach sygnału, kotwica na LTE1800 z BTS-a na maszcie PLUSA na Szkolnej. N78 jest na Kolorowej 19, sektor na 178 stopni, kolejny na Górna Droga i sektor wzdłuż POW.
onken pisze: ↑2024-12-17, 23:22
TP-Link... Gorzej chyba nie można było wybrać...
Te opinie wyrażane tutaj na temat TP-Link/ to temat „polityczny „ także nie będę rozwijał… .
Sprzęt ma skutecznie działać jako modem- jak spełni ten warunek, to TP-Link może go nie aktualizować „do końca świata „.
Modem może i tak , ale router ,do którego wpinasz lokalne urządzenia po LAN to już tak kiepsko.
Z NE210 nie miałbym oporów , ale tutaj.... Ten NX220v ma chociaż tryb bridge mode ?
Mig25 pisze: ↑2024-12-18, 17:08
Ten NX220v ma chociaż tryb bridge mode ?
Nie wiem czy ma, bo jeszcze go nie uruchomiłem- SIM mam na maszcie, a w telefonach e-sim. W minionym weekend byłem zajęty, a teraz okres świąteczny, więc może zweryfikuje dopiero w nowym roku.Z pewnością dla tej usługi nie ma to istotnego znaczenia-gdyż nie ma dostępnej usługi publicznego IP. Zresztą w tej chwili używam MF289F na którym jest ustawiony DMZ routera z DD-WRT/ działa to świetnie. Jedyna różnicą będzie to że nie ustawię na nim klienta OpenVPN. Nie podłączajmy się do mitów że kolejny NAT rozwala system- tak było dawno temu na routerach single core z 180MHz/ 16-32 MB RAM. Dziś te jednostki dysponują setki razy większą mocą obliczeniową. Po za tym u mnie nie ma kompromisów i sieć musi bangac- mam z czym porównywać, bo mam też dostęp stały do światłowodu Orange.
Mig25 pisze: ↑2024-12-18, 17:08
Ten NX220v ma chociaż tryb bridge mode ?
Posiada tryb bridge/rozwiązanie podobne do softów ZTE-w tym trybie WAN jest bridge połączenia 4-5G i też w tym trybie nie wykona automatycznej aktualizacji/tylko manual.