Huawei B818 jako MESH lub Access Point?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei B818 jako MESH lub Access Point?
Cześć, próbował ktoś z was połączyć router do internetu mobilnego (nie typowy MESH) jako MESH lub Acess Point do innego routera?
Mam HUAWEI B818 i wymieniam na Zowee 5G CPE MAX 5 + HUAWEI WiFi AX3. Chciałem postawić główny AX3 w jednym końcu domu, a B818 na drugim końcu, połączenie przez kabel RJ45. Oba routery mają przyciski HiLink. Zadziała to?
Mam HUAWEI B818 i wymieniam na Zowee 5G CPE MAX 5 + HUAWEI WiFi AX3. Chciałem postawić główny AX3 w jednym końcu domu, a B818 na drugim końcu, połączenie przez kabel RJ45. Oba routery mają przyciski HiLink. Zadziała to?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei B818 jako MESH lub Access Point?
Sprzedaj B818 i kup typowego AP, po co się bawić routerem który ma słabe WiFi.
Nie pomagam na PW!
-
Mam taki AP Tenda, ale zastanawiam się czy jakieś automatyczne przełączanie WiFi by tu poszło po takim roamingu domowym jakbym użył Huawei. Zasięg mam wystarczający jeśli używam 2 sprzętów. Chyba że chodzi Ci o to żeby mieć jeden na cały dom. Ale wtedy do garażu pewnie nie starczy. Poza tym router może być świetny ale np. urządzenia podpięte mogą mieć problemy z zasięgiem bo nie będą tej samej sprawności.
- wojteks
- *** Administrator ***
Hmm, AP Tenda ale jaki?
Huawei B818 raczej nie obsługuje roamingu WiFi, do tego jest potrzebny spójny system a nie przypadkowe klocki od różnych producentów.
Huawei B818 raczej nie obsługuje roamingu WiFi, do tego jest potrzebny spójny system a nie przypadkowe klocki od różnych producentów.
Nie pomagam na PW!
-
No wiesz nie takie przypadkowe bo oba niby mają HiLink Link+ i przycisk z H który to właśnie miał robić. Dziś próbowałem i niestety nie udało mi się tego połączyć i zostawiłem to na Access Poincie z innym routerem. Może docelowo dokupię drugi AX3 i tyle, pytanie czy warto dla tego roamingu wydać 199zł...
-
- Stary wyga bezprzewodowy
-
Finalnie kupiłem, powiem szczerze że działa to kiepsko. Długo przełącza, nieraz siedzę obok routera a nie bierze z niego tylko z tego dalej i dopiero po jakimś czasie się przełącza.