Huawei e5577cs-321 problem z otwieraniem stron
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei e5577cs-321 problem z otwieraniem stron
Witam wszystkich, jako nowego użytkownika tego forum. Chciałbym również wszystkich pozdrowić.
Mój problem, jak w temacie, polega na problematycznym otwieraniu stron internetowych. Według mojej wiedzy router działa prawidłowo. Ale gdy wchodzę do przeglądarki i chcę otworzyć na przykład stronę Allegro bądź jakąkolwiek inną, to ona się nie ładuje. W przeciwieństwie do np. YouTube, który działa bezbłędnie w aplikacji i w przeglądarce, a TikTok działa, chociaż lekko się przycina i doładowuje dane. W routerze używam ukraińskiej karty Lifecell i ogólnie do niedawna wszystko działało bez najmniejszych problemów, ale od połowy grudnia zaczęły się takie cyrki. Nieraz, gdy się poprawi, potrafi działać przez kilka chwil dobrze, ale później wraca do wyżej wspomnianego trybu działania. Mniemam, że karta działa dobrze, ponieważ włożona do telefonu działa bez żadnych zastrzeżeń, również jako mobilny router. Dodam jeszcze ze mam wykupiony pakiet router , czyli operator nie powinien blokować udostępniania internetu na inne urządzenia , no i na koniec router działa w roamingu w Niemczech, na sofcie z Orange
Tak naprawdę nie mam pojęcia czy to wina operatora czy routera , jeżeli ktoś z większą wiedzą w temacie mógł by mi udzielić informacji co do mojego problemu, będę bardzo wdzięczny.
Mój problem, jak w temacie, polega na problematycznym otwieraniu stron internetowych. Według mojej wiedzy router działa prawidłowo. Ale gdy wchodzę do przeglądarki i chcę otworzyć na przykład stronę Allegro bądź jakąkolwiek inną, to ona się nie ładuje. W przeciwieństwie do np. YouTube, który działa bezbłędnie w aplikacji i w przeglądarce, a TikTok działa, chociaż lekko się przycina i doładowuje dane. W routerze używam ukraińskiej karty Lifecell i ogólnie do niedawna wszystko działało bez najmniejszych problemów, ale od połowy grudnia zaczęły się takie cyrki. Nieraz, gdy się poprawi, potrafi działać przez kilka chwil dobrze, ale później wraca do wyżej wspomnianego trybu działania. Mniemam, że karta działa dobrze, ponieważ włożona do telefonu działa bez żadnych zastrzeżeń, również jako mobilny router. Dodam jeszcze ze mam wykupiony pakiet router , czyli operator nie powinien blokować udostępniania internetu na inne urządzenia , no i na koniec router działa w roamingu w Niemczech, na sofcie z Orange
Tak naprawdę nie mam pojęcia czy to wina operatora czy routera , jeżeli ktoś z większą wiedzą w temacie mógł by mi udzielić informacji co do mojego problemu, będę bardzo wdzięczny.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Huawei e5577cs-321 problem z otwieraniem stron
Jeśli to Orange to sprawdź czy czasami router nie ustawił IPv6, jeśli tak jest to zmień na IPv4. Dokładne dane co wpisać masz na stronie Orange.
MC888 -> Orange
-
Znalazłem informację na stronie Orange, że aby zmienić IPv4, trzeba utworzyć nowy APN. Ale ja tego nie mogę zrobić, ponieważ w opcji utworzenia nowego APN mam tylko: nazwę profilu, nazwę użytkownika, hasło i APN. Natomiast w ustawieniach, w sekcji „Informacje o urządzeniu”, znalazłem pozycję „Adres IPv6 sieci WAN - nieznany”. Czy mógłbyś mi podpowiedzieć, jak zmienić to IPv?
-
Ps. Dodam tylko ze wrzuciłem do routera Polska kartę Tmobile i internet działa. Jeżeli znajdzie się ktoś znający temat , to czy może mi to wyjaśnić, ponieważ jestem totalnym laikiem w tej dziedzinieJacewe pisze: ↑2025-01-12, 17:10 Znalazłem informację na stronie Orange, że aby zmienić IPv4, trzeba utworzyć nowy APN. Ale ja tego nie mogę zrobić, ponieważ w opcji utworzenia nowego APN mam tylko: nazwę profilu, nazwę użytkownika, hasło i APN. Natomiast w ustawieniach, w sekcji „Informacje o urządzeniu”, znalazłem pozycję „Adres IPv6 sieci WAN - nieznany”. Czy mógłbyś mi podpowiedzieć, jak zmienić to IPv?
-
- Guru bezprzewodowy
Możesz wrzucić na jakiś hosting print screena i wrzucić linka do obrazka tutaj ?
Bo tak to nic nie widać i trudno coś doradzić.
Bo tak to nic nie widać i trudno coś doradzić.
-
Jak już mówiłem, jestem zwykłym użytkownikiem, więc myślę że o to ci chodziło. Jeżeli nie to dopiero w przyszły poniedziałek będę w domu i będę miał dostęp do komputera, teraz jestem w trasie i mam tylko tablet i telefon, oba na androidzie.
Ps. Myślę że dobrze udostępniłem fotki , i tylko fotki a nie połowę mojego dysku .
[https://drive.google.com/drive/folders/ ... jW1fM-cGCp
Ps. Myślę że dobrze udostępniłem fotki , i tylko fotki a nie połowę mojego dysku .
[https://drive.google.com/drive/folders/ ... jW1fM-cGCp
-
Mam dokladnie to samo, nawet kupilem nowy router (mydelniczke).
Tez zauwazylem ze pod koniec roku cos sie zmienilo.
Pomyslalem juz by zamiast routera uzywac telefonu jako hotspot - wtedy lifecell dziala poprawnie
Tez zauwazylem ze pod koniec roku cos sie zmienilo.
Pomyslalem juz by zamiast routera uzywac telefonu jako hotspot - wtedy lifecell dziala poprawnie