Lokalizacja https://maps.app.goo.gl/CaJmcvV6UvmD5dZYA
Testy robione wewnątrz. Z jakiego sprzętu najlepiej było by skorzystać i jaką sieć wybrać. Najchętniej skorzystałbym z oferty jaką dysponuje Onken, czyli Play, Orange lub T-mobile
Moderator: Moderatorzy
Chodzi na pewno o H312-371 , no i są też używane poniżej 700pln aktualnie...
W tym MC7010 software version to MC7010_Telia_B06Mig25 pisze: ↑2025-01-06, 09:23 Pytanie , czy w Plusie ten nadajnik ma N41 i N1 , i co rzeczywiście ten MC7010 odbiera ?( czy ten MC7010 jest orginalnie z polskiej dystrybucji , np z Playa i jest w stanie N41 agregować , czy też jest on zagranicy , np że Skandynawii , i w Plusie odbiera samo LTE albo co najwyzej N1...
EDIT: W sumie z mapy zasięgu Plusa wychodzi ,że w Kolbuszowej nie ma ani 5G ani 5G Ultra a z N78 to tylko Play jest , także obowiązkowo Play do sprawdzenia ( karta Virgin Mobile ).
Przepraszam wcześniej nie wyjaśniłem dokładnie zamówiłem dwa routery jeden MC 7010, a drugi MC 889. Pierwszy doszedł MC 7010 w komplecie zasilacz ubiquiti podstawka pod router bez dolnej zaślepki na płaskim kablu i bez uchwytu na maszt. Do niego z tyłu na naklejce był login i hasło do logowania do i to ten ma właśnie software Telia_B06. Drugi miał mi przyjść MC 889, ale przez pomyłkę zapakowali MC 7010. Ten miał uchwyt na maszt, kompletny płaski kabel z zaślepką, zasilacz ubiquiti, tylko z tyłu na naklejce nie było hasła do logowania. Dwóch różnych sprzedawców z AllegroMig25 pisze: ↑2025-01-17, 14:08 Jak się nie możesz zalogować , to skąd wiesz ,że to Telia_B06 ?
Hasło to może być admin 1234 ( tylko zresetuj najpierw do ustawień fabrycznych, bo może ktoś defaultowe zmienił).
Jak nie będziesz używał Plusa to nie potrzebny Ci z polskiej wersji ( bo nie potrzebny Ci będzie N41) , no a druga rzecz , czy dasz radę w j. angielskim![]()
Więc od Ciebie to zależy.
Teoretycznie na USB da się pracowacować , ale on nie ma nagocjacji napięcia na tym usb-c , tam jest ciągle 5V (tylko) , stąd przy większych obciążeniach ( szczególnie przy 5G i n78) potrzeba mu tak min 2,5A prądu i to jeszcze bez żadnych spadków. Mi się nie udało zasilić MC7010 żeby zasilany przez usb-c pracował stabilnie , ale możesz próbować ( jeszcze grubsze kable niż moje , zasilacz 5V 5A , może zamiast wtyków od razu na kablu ,żeby spadki były mniejsze )....
Bardziej stabilnie ( ale też parę razy też się zresetował ) pracował MC889 , a MC889A pro już było ok.
Więc widać jak na dłoni ,że SX55 pobiera tego prądu najwięcej , SX62 mniej , a SX65 jeszcze mniej .
Poza tym zasilacz PoE nie jest jakiś wybitnie drogi , taki Ubiquiti U-PoE-af 802.3af na pewno działa z MC7010 a kosztuje ok 30PLN...