T-mobile vs inni operatorzy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
T-mobile vs inni operatorzy
Witam wszystkich, kończy mi się umowa z T-mobile. Obecnie mam wariant do 90 mb/s. Koszt obecnego abonamentu to 90 zł. Prędkości jakie udało mi się uzyskać to maksymalnie ok 130 mb/s ok godziny 22. Zazwyczaj prędkość oscyluje w graniach 60 mb/s. Przy przedłużeniu umowy cena ma wzrosnąć o 15 zł za taką samą prędkość... Przy rozwiązaniu umowy można zawrzeć nową umowę i wtedy cena dla nowego użytkownika wynosi już magicznie 95zł. Mam teraz modem bez anteny, a obecnie T-mobile ma pakiet do 90 mb/s za 95 zł z anteną zewnętrzną. Czy taka antena rzeczywiście podniosłaby moje prędkości internetu? Lokalizacja Toruń, ul. Kanałowa. Do najbliższego nadajnika mam ok 1 km. Warto w to brnąć za takie pieniądze czy szukać czegoś innego? Doradźcie jakiś sprzęt i operatorów. Pozdrawiam 

-
- Stały użytkownik forum
Re: T-mobile vs inni operatorzy
Sprzęt i operatorzy zależą od bardzo szczegółowej lokalizacji. Nie ogólnie. "antena zewnętrzna" w przypadku t-mobile raczej oznacza zewnętrzny modem (modem zintegrowany z anteną) i to jest bardzo szkuteczny sposób na poprawę sygnału. A jakie masz obecnie parametry? Czy masz modem 5G czy LTE (bo jak masz np. lte cat.4 czy nawet cat.6 to osiągi są bardzo dobre). Co do ceny, to ostanie pół roku jechałem na ofercie pre-paid z t-mobile - 600GB miesięcznie ale prędkość ponad 1G. Tylko że zacząłem za dużo konsumować i przeszedłem na umowę bez ograniczenia ilości danych. Masz telefon 5G? Jakie prędkości osiąga w domu i za oknem? Jaki operator. Diabeł tkwi w szczegółach.
-
- Guru bezprzewodowy
A jaki jest sens korzystania z internetu mobilnego z DL do 90Mb/s gdy operatorzy w tym rejonie oferują prędkości ponad 500Mb/s? Oferta T-mobile z tym chorym regulaminem i puwiazaniem karty SIM z konkretnym ODU na dodatek zestaw na uzyczenie jest dla myslacego człowieka nie do przyjęcia. Standardowo za 115 zł, pewnie słabo schodzi stąd te ciągłe promocje on line. Oferta z DL bez ograniczeń z MC889+T5400 to 155 zł i kiepski żart z klientów. Konkurencja z routerem na raty ale na własność jest dużo tańsza i lepsza.
Stacja bazowa operatorów NetWorks z N78 w poblizu ale Kanałowa to kręta i dośc długa ulica więc wybór zestawu zew. CPE 5G+ router wew. wydaje się lepszym wyborem.
Stacja bazowa operatorów NetWorks z N78 w poblizu ale Kanałowa to kręta i dośc długa ulica więc wybór zestawu zew. CPE 5G+ router wew. wydaje się lepszym wyborem.
-
- Początkujący użytkownik forum
To co zamiast T-mobile? Obecnie mam niby modem 5G, ale te prędkości jakieś takie średnie jak na 5g... To prawda nie mam zamiaru płacić 155 zł. To rozbój w biały dzień. Mieszkam tuż obok firmy Nomet jeśli ma to jakieś znaczenie.matek451 pisze: ↑2025-01-22, 19:05 A jaki jest sens korzystania z internetu mobilnego z DL do 90Mb/s gdy operatorzy w tym rejonie oferują prędkości ponad 500Mb/s? Oferta T-mobile z tym chorym regulaminem i puwiazaniem karty SIM z konkretnym ODU na dodatek zestaw na uzyczenie jest dla myslacego człowieka nie do przyjęcia. Standardowo za 115 zł, pewnie słabo schodzi stąd te ciągłe promocje on line. Oferta z DL bez ograniczeń z MC889+T5400 to 155 zł i kiepski żart z klientów. Konkurencja z routerem na raty ale na własność jest dużo tańsza i lepsza.
-
- Guru bezprzewodowy
No jak masz limit 90Mb/s to jakie prędkości na 5G się spodziewałeś ?
Że promocja , i że tego limitu nie będzie ?
Matek może nie napisałe tego wprost , sprawdź Orange z ich ofertę MC889....
Że promocja , i że tego limitu nie będzie ?
Matek może nie napisałe tego wprost , sprawdź Orange z ich ofertę MC889....
- onken
- ** Moderator **
@Artur30
Jak szukasz bez limitu i chcesz T-Mobile to zapraszam do mnie
Jak szukasz bez limitu i chcesz T-Mobile to zapraszam do mnie

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Cześć.
Podepnę się pod temat T-Mobile. Jaka jest teraz najlepsza oferta na internet najlepiej w prepiad ?
Teraz mam kończący się abonament PLAY .
Nie chcę się pchać ponownie w abonamenty , zużycie miesięczne jakie mam teraz oscyluje ok 500GB , jest ok , ale czasami jest niewystarczający .
Kupiłem starter T-mobile 7200GB z taryfą GO! L , który wydaje się już być lepszy względem tego co teraz posiadam w Play.
Podepnę się pod temat T-Mobile. Jaka jest teraz najlepsza oferta na internet najlepiej w prepiad ?
Teraz mam kończący się abonament PLAY .
Nie chcę się pchać ponownie w abonamenty , zużycie miesięczne jakie mam teraz oscyluje ok 500GB , jest ok , ale czasami jest niewystarczający .
Kupiłem starter T-mobile 7200GB z taryfą GO! L , który wydaje się już być lepszy względem tego co teraz posiadam w Play.
-
- Stały użytkownik forum
Mam tę kartę i to fajnie działa, jak nie zużywasz ile dają, i dane się gromadzą, kto można nawet zrobić przerwę w płatnościach (na pewno na miesiąc, ale sprawdź w regulaminie czy nie na 3). Niestety ja ją musiałem przełożyć z domowego modemu do tabletu, bo jako stacjonarny internet zużywaliśmy więcej. W wakacje się nazbierało danych, ale koło grudnia już było blisko zera.