Witam,
poszukuję jakiś niedrogi modem LTE kompatybilny z routerem ADB VV5822. Po prostu ma działać i być awaryjnym netem jakby światłowodu zbrakło. Nie zależy mi na szybkości.
Chyba, że jest jakaś opcja wpięcia routera Huawei B525 do sieci aby on awaryjnie dostarczał internet.
Pozdrawiam
Modem kompatybilny z ADB VV5822
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem kompatybilny z ADB VV5822
Pytanie , czy ten router ADB w ogóle jakiekolwiek modemy USB obsługuje ? Coś mi się wydaje , że nie...
Są routery z dwoma portami WAN , są też routery na które da się wgrać OpenWRT i wtedy jeden port LAN przypisać jako WAN2..
Być może nawet ten B525 ma tak ,że główny internet jest z jego karty SIM , a jak przestanie działać , to przełącza na gniazdo WAN w nim ( to raz zależy od wersji fw w B525 - czy ma taka funkcję , a dwa pewnie niewiele da , bo Ty chcesz odwrotnie , żeby WAN było głównym)...
Są routery z dwoma portami WAN , są też routery na które da się wgrać OpenWRT i wtedy jeden port LAN przypisać jako WAN2..
Być może nawet ten B525 ma tak ,że główny internet jest z jego karty SIM , a jak przestanie działać , to przełącza na gniazdo WAN w nim ( to raz zależy od wersji fw w B525 - czy ma taka funkcję , a dwa pewnie niewiele da , bo Ty chcesz odwrotnie , żeby WAN było głównym)...
-
- Użytkownik forum

Tak sobie pomyślałem, że obsługuje bo w opcjach jest coś takiego

Niestety nie znalazłem jakiejś lepszej dokumentacji tylko jakiś podstawowy opis od netii.
-
- Guru bezprzewodowy
Czyli teoretycznie jest szansa ,że to jest zaimplementowane...
Ale ja nie będę zgadywał co może być obsługiwane....
Ale ja nie będę zgadywał co może być obsługiwane....
-
- Użytkownik forum
A jakiś model taki najbardziej uniwersalny? Przetesuję, najwyżej odsprzedam.