Internet w kraju i za granicą

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Grzesiu1996
Początkujący użytkownik forum

Internet w kraju i za granicą

Post autor: Grzesiu1996 »

Dzień dobry, nie wiem czy post piszę w odpowiednim wątku. Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Potrzebuję operatora, który zapewni mi dużą liczbę gigabajtów, a najlepiej nielimitowany pakiet. Miesięcznie wykorzystuję bardzo duże ilości danych z pakietu. Obecnie mam Orange lecz mój pakiet to tylko 20 gb i muszę dokupować gdy zabraknie. Dodam, że zależy mi, żeby internetu, było również jak najwięcej w ramach roamingu, ponieważ stosunkowo często jestem na Węgrzech ze względu na wyjazdy służbowe. Co polecacie od siebie? Dostałem propozycję rzekomo nielimitowanego internetu z t-mobile, ale jest haczyk. Prędkość max do 30 mb/s, więc równie dobrze może, być i 2 mb, znając ich praktyki i to co się słyszało o tym operatorze :facepalm: ... Nie wiem czy celować w abonament czy w startery na kartę. Proszę o porady. :padam:
"Tu, na ziemi, jest więcej tajemnic, niż myślą uczeni. Na przykład Internet... Internet może być sumą ludzkich dusz."😊
Awatar użytkownika
bobix
Stały użytkownik forum

Re: Internet w kraju i za granicą

Post autor: bobix »

Na jednoczesną dużą ilość GB w kraju i za granicą to chyba nie ma takich ofert. Ja korzystam z Orange Flex i drugą kartę mam routerze. Za 80 PLN mają no limit. Duża ilość GB w roamingu to już trzeba kupować kartę lokalnego operatora.
wojcio
Stały użytkownik forum

Post autor: wojcio »

Ja mam T-Mobile (small business) za 45 PLN (ale to jedna z kilku kart na koncie) mam nielimitowane dane w kraju z prędkością 100Mbps (ale w praktyce nie ma ograniczenia i jest znacznie szybciej, choć obawiam, się, że to się może zmienić - w niektórych lokalizacjach ponad 1Gbps). Do tego jest 20GB miesięcznie w EU. Ale co chwila są jakieś promocje. Np 5GB free na ferie, albo 3GB free na Sylwestra. Przy wyjeździe na tydzień to jest sporo (no chyba, że ktoś ogląda seriale w dużych ilościach). Żona ma w umowie prędkość 30Mbps i sprawdziłem przed chwilą (bez wifi!) 430Mbps downlink. Więc t_mobile straszy limitem, ale nie ogranicza. Nawet jak wejdzie ograniczenie (a pewnie do tego trzeba doinwestować sieć) to 30Mbps dla telefonu to już dużo, jeśli jest to ograniczane przez sieć, a radiowe łącze ma zapas.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Co wy nie powiecie, ograniczenia teoretyczne. Klakierzy T-mobile w akcji. Proponuję najpierw zapoznać się z regulaminami usług i RŚUT tego operatora.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

W T-Mobile bywa bardzo różnie, czasem ludzie dostają lejek związany RŚUT a czasem Ci co powinni mieć lejek związany z warunkami umowy nie mają żadnego lejka, wszystko zależy od "szczęścia"

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Za to doskonale idzie im z lejkiem 0.5Mb/s jak ktoś w domowym korzysta poza adresem zgłoszonym do umowy albo nie daj Boże przełozy kartę SIM przypisaną do ich sprzetu do swojego routera, kilku klientów z którymio miałem kontak było nieźle zaskoczonych tymi krokami. Szczególnie jak sobie kartę przełożyli, co ciekawe w jednym przypadku z domowym lejek 0.5Mb/s dostał klient bo WNC na poczatku zalogował się do zapchanego BTS-a a ja mu go ustawiłem na taki co hulał na nim wiatr a nie klienci i tez dostał 0.5Mb/s. W T-mobile najmniej to do powiedzenia ma klient nie liczyłbym na szczęście.
Szkoda bo akurat z N78 idzie im najlepiej ale oferty no limit na zasiegu N78 i limity prędkości to jest żałosne. Typowo niemieckie podejście.
kedi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: kedi »

Dobry stosunek cena/roaming na Vectra 20 zł/14.1 GB
ODPOWIEDZ