Jaki router 5G?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Dominik93
Początkujący użytkownik forum

Jaki router 5G?

Post autor: Dominik93 »

Dzień dobry stoję przed wyborem internetu. Wybór prawdopodobnie padnie na mobilny internet od Orange. Mam dylemat odnośnie wyboru routera.
Operator oferuje Router
1. ZTE MC888 5G Cat.19. w cenie 912 zł
2. Zestaw odu- idu 5g ZTE MC889 5G i ZTE T5400 w cenie 1300 zł
Warto płacić, aż takie pieniądze za router? Obecnie mam T-mobile, ale zmieniam operatora. Obecnie osiągam prędkości od 25 mb/s do 40 mb/s w dzień do nawet 65-70 mb/s wieczorami i w nocy.
Mój obecny router to ZTE MF289F 4G.
Czy zmiana na powyższy sprzęt 5G, będzie zauważalna, a prędkość jak i stabilność łączą ulegną widocznej poprawie oraz na jakie prędkości mogę liczyć?
Lokalizacja to Gorzeń 53°08'00.2"N 17°43'46.6"E
"Oto właśnie zaleta internetu: każdy może się wypowiedzieć. Natomiast wadą internetu jest to, że każdy może się wypowiadać." - Myron Bolitar 😊
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Jaki router 5G?

Post autor: matek451 »

Masz router nie nadakacy się do tej lokalizacji do każdego operatora. Oczywiście ceny za sprzęt które podałeś nie maja nic wspólnego z tym w jakich oferuje je Orange. Wystarczyło poczytać moje posty aby wiedzieć jak to wyglada w Orange z abonamentem lub bez abonamentu za NE211+HX510.
A przede wszystkim to brak testów T-mobile/Orange i Play na telefonie 5G Android u ciebie na zewnątrz i screenów z NetMonster i speedtestów.
ODPOWIEDZ