ZTE MC888 problem lan, zamiana na inny?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ZTE MC888 problem lan, zamiana na inny?
Witam,
Obecnie posiadam ZTE MC888, tylko mam problem z tym routerem bo mi w losowych momentach dnia odcina lan. W logach wyskakuje disconnect i pomaga jedynie restart lub odłączenie i podłączenie kabla z powrotem do portu lan.
Czytałem na zagranicznych forach że może pomóc zmiana DHCP lub moc sygnału WiFi. Bawiłem się z ustawieniami ale nie ma znaczenia cały czas ten sam problem disconnect.
Teraz chciałbym go wymienić na jakiś inny router podobny parametrami lub lepszy.
Co polecacie żeby miał nie gorsze anteny do odbioru sygnału?
Obecnie posiadam ZTE MC888, tylko mam problem z tym routerem bo mi w losowych momentach dnia odcina lan. W logach wyskakuje disconnect i pomaga jedynie restart lub odłączenie i podłączenie kabla z powrotem do portu lan.
Czytałem na zagranicznych forach że może pomóc zmiana DHCP lub moc sygnału WiFi. Bawiłem się z ustawieniami ale nie ma znaczenia cały czas ten sam problem disconnect.
Teraz chciałbym go wymienić na jakiś inny router podobny parametrami lub lepszy.
Co polecacie żeby miał nie gorsze anteny do odbioru sygnału?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: ZTE MC888 problem lan, zamiana na inny?
A może to wina klienta ? Wszystkie urządzenia tak odcina ?
-
Wszystkie, bo odcina mi od początku najpierw przystawkę Fire TV teraz mam Play Box i jest ta sama sytuacja.
Po WiFi ten problem nie występuje tylko jak jest podłączony lan. Próbowałem też z innym kablem lan i po zmianie ten sam problem

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Wepnij kabelek w drugie gniazdo, MC888 ma dwa. Może jest uszkodzone jedno.
MC888 -> Orange
-
Testowałem nie ma znaczenia w które jest wpięty kabel.
Wygląda mi to na jakiś problem z zasilaniem gdzieś wyczytałem na forum zagranicznym że też rozłączyło gościowi i po zmianie sygnału wifi na słaby zaczęło działać. Jak kombinowałem z sygnałem + DHCP ustawiałem czas dzierżawy na dłuższy ale nic to nie daje.
-
Jeśli coś z zasilaniem to może zasilacz podaje za mało W, spróbuj wyłączyć ledy (diody na obudowie) i wifi.
ustawienia zaawansowane > oszczędzanie energii, tam włącz harmonogram i możesz wyłączyć w określonych godzinach.
ustawienia zaawansowane > oszczędzanie energii, tam włącz harmonogram i możesz wyłączyć w określonych godzinach.
MC888 -> Orange
-
Przetestuje z tymi ledami może coś pomoże. W każdym bądź razie który Huawei teraz będzie w stanie dorównać temu ZTE?
-
- Guru bezprzewodowy
Teoretycznie H122-373... Albo już pomyśleć o modemie zewnętrznym i zwykłym routerze do środka.
Choć jak nie działa Ci lan to równie dobrze możesz oddać na gwarancji...
Choć jak nie działa Ci lan to równie dobrze możesz oddać na gwarancji...
-
-
- Guru bezprzewodowy
No to ktoś się natnie na niesprawnego MC888....
Teraz rozumiem nick
EDIT: Dla testów przerzuć go na bridge mode ,wyłącz całkowicie WIFI , podłącz jedno urządzenie do LAN ( do tego złącza , co wybrałeś przy ustawianniu bridge mode ) , i zobacz wtedy...
Teraz rozumiem nick

EDIT: Dla testów przerzuć go na bridge mode ,wyłącz całkowicie WIFI , podłącz jedno urządzenie do LAN ( do tego złącza , co wybrałeś przy ustawianniu bridge mode ) , i zobacz wtedy...
-
Sprawny jest tylko lan coś nie trybi
A orientuje się ktoś jak go zgłosić na gwarancję muszę mieć dowód zakupu? Czy po numerze Imei przejdzie?

-
- Guru bezprzewodowy
Co do gwarancji to nie wiem , ale możesz jeszcze sprawdzić/wymienić zasilacz, skoro twierdzisz , że to kwestia zasilania...
-
Jeśli masz np. zasilacz od Huawei B818 to warto na nim sprawdzić.
MC888 -> Orange