Mam problem z prawidłowym ukierunkowaniem mojej anteny/modemu na odpowiedni BTS i chciałbym lepiej zrozumieć, jak odczytać informacje o sektorze i azymucie nadajnika.
Korzystam z modemu Huawei H352-381 z Play, jednak oprogramowanie dostarczone przez operatora jest bardzo ograniczone, co utrudnia odpowiednią jego konfigurację.
Chciałbym ukierunkować antenę na BTS Play (26006) ID: ZYW2505 w Łodygowicach, ul. Żywiecka 66 (strunobetonowy maszt T-Mobile), ponieważ ten nadajnik obsługuje pasmo 5G (3500 MHz), które mnie interesuje.
Aktualnie łączę się z nadajnikiem Play (26006) ID: ZYW7128 w Pietrzykowicach, ul. Jana Pawła II 106 (kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa). Niestety, Play wyłącza na noc pasmo 2600 MHz, co powoduje, że połączenie jest niestabilne, a ja muszę kilkanaście razy dziennie ręcznie przywracać połączenie z tym nadajnikiem i tym pasmem.
Próbowałem znaleźć informacje o sektorach i azymutach na forum, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Sprawdzałem dane na stronie https://si2pem.gov.pl/#/, jednak informacje tam dostępnych nie znalazłem lub nie umiałem znaleźć
Poniżej screeny
z której strony domu mam zamontowany modem ODU.

Screeny z aktualnym sygnałem GSM na nadajniku z Pietrzykowic (ID: ZYW7128).

Podsumowując
Jak poprawnie ustawić antenę na nadajnik w Łodygowicach
Gdzie mogę znaleźć szczegółowe dane o sektorach i azymutach dla BTS Play?
Jak prawidłowo interpretować informacje o sektorze i azymucie nadajnika, aby poprawnie ustawić antenę?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc!