Wybranie odpowiedniego dostawcy Internetu do nowego mieszkania

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
PawelPasieka
Początkujący użytkownik forum

Wybranie odpowiedniego dostawcy Internetu do nowego mieszkania

Post autor: PawelPasieka »

Cześć, w najbliższych dniach chce wprowadzić się do mieszkania i szukam najlepszej opcji na szybki i stabilny internet. Nie znam się za bardzo na tym temacie dlatego szukam tu pomocy. W mieszkaniu mam dwa gniazdka telefoniczne, ale są one umieszczone w pokojach w których nie będzie komputera stacjonarnego, wiec nie wiem czy uda mi się go połączyć kablem z routerem. Myślałem jeszcze nad internetem bezprzewodowym LTE/5G z anteną zewnętrzną.

Adres mieszkania to 45-089 Opole, konsularna 6

Proszę o porady jaka opcja będzie najlepsza, i jakiego operatora powinienem wybrac.

Pozdrawiam
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Wybranie odpowiedniego dostawcy Internetu do nowego mieszkania

Post autor: alias »

W ulicy jest kanalizacja Orange, więc zapytaj ich czy jest możliwość podłączenia światłowodu w tej kamienicy.
PawelPasieka
Początkujący użytkownik forum

Post autor: PawelPasieka »

Właśnie jadę do punktu Orange, jeśli nie będzie możliwości podłączenia światłowodu to jaka jest druga najbardziej optymalna opcja?
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: alias »

Wejść na dach i zrobić testy telefonem na kartach (starterach) wszystkich operatorów z wielkiej czwórki.
Metodologia pomiarów była opisana na tym forum tysiące razy, więc bez problemu znajdziesz.
ODPOWIEDZ