Router ZTC 888 MC problem z ustawieniami

Masz uwagi lub sugestie na temat forum? Tu możesz się nimi podzielić.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pejek199
Początkujący użytkownik forum

Router ZTC 888 MC problem z ustawieniami

Post autor: Pejek199 »

:( Witajcie grupowicze, mam problem z routerem ZTE 888 MC, a mianowicie router normalnie łączy się z siecia Orange, karta jest właśnie na tego operatora, po skonfigurowaniu routera miałem problem połączyć się urządzeniami przez WiFi, znalazłem gdzieś na forum, żeby zmienić ipV6 na ipV4 udało się zmieniłem na ipV4 i połączył urządzenia, po pewnym czasie znowu pozrywał łączność, musiałem wprowadzić ręcznie kazde z urządzeń, kilka dni temu kupiłem nowy telefon Xiaomi redmi note 14 pro i za "chiny ludowe" nie mogę połączyć go z WiFi, znajduje siec po czym zapisuje ja ale nie łączy, hasło wpisane poprawnie, reset routera nie pomógł.

Wydaje mi się ze router ma jakąś blokadę jak zrobić aby bez problemu łączyły się z nim urządzenia
Mig25
Guru bezprzewodowy

Re: Router ZTC 888 MC problem z ustawieniami

Post autor: Mig25 »

A masz jakieś inne urządzenie , które łączy się przez wifi z tym routerem poprawnie (inny telefon , jakiś laptop ) ? Czy to Xiaomi to jedyne urządzenie , którym się łączysz do tego routera ( no jeśli tak , to czy możesz spróbować się połączyć innym urządzeniem) ?
Czy przez kabel /skrętke wszystko jest ok ?
Pejek199

Tak, mam podłączony inny telefon, chromeebok, Cook for me, mi stick, laptop, kolejny telfon itd, także sporo tego jest, ale nowe urządzenie nie łączy się. Do tamtych urzadzen musialem ręcznie wprowadzić MAC WIFI.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Wyłącz zabezpieczenie po MAC dla WiFi czy gdzie tam jest cokolwiek ustawione.

Reset do ustawień fabrycznych i zmiana tylko IPv6 na IPv4 powinna pomóc.
Nie pomagam na PW!
Pejek199

Jest zmienione i zapisane iPv4, tylko gdzie szukać tej blokady hmm, w każdym razie dzięki za informację 🤜
Mig25
Guru bezprzewodowy

Post autor: Mig25 »

W telefonie szukać opcji , która wyłacza generowanie losowych MAC przy każdym połączeniu...

A dwa , skoro jest trochę tego , to może w drugą stronę - przekroczyłeś maksymalną liczbę podłączonych urządzeń po wifi :) Chyba jest coś takiego i wynosi 32 jak dobrze kojażę...
Pejek199

Tak, dokładnie 32 to max ale ja mam max z 8 urządzeń i to też nie tak ,że wszystkie są połączone cały czas, o telefonie nie pomyslalem, muszę sprawdzić czy jest taka opcja, dzięki za sugestie
ODPOWIEDZ