Witam jestem dość mocno nie obeznany w temacie, a potrzebuję podpowiedzi co zrobić, w który nadajnik się wstrzelić...
Mieszkam na lokalizacji: 52.10789119857302, 15.33172471366351 i zauważyłem, że mam w odległości mniejszej niż 3km nadajnik T-mobile (miejscowość Podła Góra). Mam zestaw T-mobile home office (tak wiem nie jest najlepszy), ale za niecały rok będę miał światłowód u siebie na lokacji więc potrzebuję tymczasowego internetu. No i teraz moje pytanie... bo są również nadajniki w odległościach 5km i 7km ode mnie, ale nie mam pojęcia, w który będzie naj optymalniej się wstrzelić. Antena zewnętrzna będzie zamontowana około 1,5-2m ponad obrys dachu domku tak abym miał swobodę w obracaniu anteną. Jako, że wiele dobrego o waszym forum usłyszałem, doradźcie proszę, w który nadajnik według waszego doświadczenia powinienem się "wstrzelać". Dziękuję!
Jaki nadajnik wybrać pod T-Mobile.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaki nadajnik wybrać pod T-Mobile.
Pokaż jakieś testy zrobione na dachu smartfonem z kartą SIM TM powiedzmy, jak masz karty SIM innych operatorów to też sprawdź.
Pokaz tutaj zakładkę live programu netmonster na androida.
Pokaz tutaj zakładkę live programu netmonster na androida.
Nie pomagam na PW!
-
Dopiero jutro antena będzie zamontowana na maszcie nad obrysem dachu. Wczoraj robiłem testy prędkości internetu wyrzucając antenę na parapet za oknem i kierując antenę na nadajnik w miejscowości podła góra i wyniki jakie osiągałem to 30-40mbit/s Download i 4-8mbit/s Upload. Jutro po zamontowaniu anteny na maszcie mogę dać więcej informacji
-
Podając swoją lokalizacje na tej stronie, dostaniesz listę nadajników T-Mobile w okolicy - https://www.t-mobile.pl/mapa-nadajnikow
-
@dav4 Przecież wskazałem w pierwszym poście najbliższy mi nadajnik, właśnie sprawdzony na stronie, którą podajesz. Dzisiaj antenę zamontowałem na dachu. Ustawiłem na nadajnik o którym pisałem i internet śmiga, że aż miło. Także moje przeczucia co do nadajnika były celne. Dziękuję można w mojej ocenie zamknąć temat.