B628-350 problem z routerem - zmiana na inny?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Shande
Początkujący użytkownik forum

B628-350 problem z routerem - zmiana na inny?

Post autor: Shande »

Witam wszystkim.
Posiadam router b628-350 i w sumie od początku mam z nim problem. Jak działa to działa ale co jakiś czas gubi polaczenie internetowe. Pierwsza dioda os góry zaczyna się świecić na niebiesko. Jedyne co pomaga to restart ale to też nie zawsze zadziała za pierwszym razem. O ile to, że czasem muszę go zrestartować mi nie przeszkadza to już to, że po każdym restarcie zmienia się mu adres a jest to router główny (internet lte orange) to już jest uciążliwe bo niektóre urządzenia przestają mi działać gdyż zmienia się adres bramy z 192.168.8.1 na np. 192.168.9.1 i tak za każdym restartem. Już mnie znudziło za każdym razem logować się do routera i ustawiać mu adres aby wszystko wróciło do normy.
Czy jest możliwość coś z rym zrobić? Nigdzie nie znalazłem podobnego problemu. Czy zostanie mi wymiana routera na inny? Jeśli tak to jaki? W tej chwili agregują mi się dobrze 3 pasma z nadajnika oddalonego ok 5km ode mnie. Używam anteny cybertecha na pasma 1800-2600. (Agregacja 3 najwyższych pasm).
Z góry dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ