Starter T-Mobile 9999 GB – słaby internet na ZTE MC889 + T3000, działa na Asusie

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kmichalski
Początkujący użytkownik forum

Starter T-Mobile 9999 GB – słaby internet na ZTE MC889 + T3000, działa na Asusie

Post autor: kmichalski »

Witam, mam taką sytuację, że kupiłem sobie starter 9999 GB EKSTRA przez 365 dni od t-Mobile.
Na telefonie Asus, który służy mi za hotspot działa wszystko bardzo dobrze, na tyle, że mogę na tym pracować.

Telefon mam przy oknie połaciowym na piętrze. Oprócz tego za oknem mam zestaw modem + router: Zestaw ZTE MC889 + T3000 2.4 / 5 GHz
i na tym nie działa prawie w ogóle.
Jakieś pomysły o co może chodzić?

Poraz pierwszy dopiero po włożeniu karty sim do modemu MC889
działało super przez 2 godziny potem przestało (pooglądałęm na nim TV).

O co może chodzić?

Pingi na moim notebooku po podłączeniu do telefonu ASUS:
Obrazek
Liczyłem na to, że na modemie będzie działać wszystko tak samo pięknie.

Z modemu by było na poziomie 5 sekund nawet albo timeout.

Czy może coś tu zmienić zmiana Profilu modemu? On jest z Plusa, który działa mi słabo, dlatego kombinuję przejść na t-Mobile. Niżej screen jak to wygląda obecnie:
https://postimg.cc/cKWVsV7S
antonsap

Re: Starter T-Mobile 9999 GB – słaby internet na ZTE MC889 + T3000, działa na Asusie

Post autor: antonsap »

z tego sie slyszy to tm blokuje karty w routerach ale niech ktos lepiej rozeznay to potwierdzi
kmichalski

Re: Starter T-Mobile 9999 GB – słaby internet na ZTE MC889 + T3000, działa na Asusie

Post autor: kmichalski »

A PLAY? Rozważam też PLAY
Mig25
Guru bezprzewodowy

Post autor: Mig25 »

Rozważ Virgin Mobile ...

A co do T-Mobile , to nie dostałeś jakiegoś SMSa na MC889 , że usługa jest tylko do urządzeń mobilnych ? ( o ile jest) . No i sam też możesz sprawdzić w regulaminie , bo ja nie jestem na bieżąco z ofertami ( ale na pewno są takie w T-Mobile , które działają tylko na telefonach , i są weryfikowane po IMEI urządzenia).
No i jak już wrzucasz screen z APN , to wrzuć z włożoną kartą T-Mobile...
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

kmichalski pisze: 2025-11-03, 14:24 że kupiłem sobie starter 9999 GB EKSTRA przez 365 dni od t-Mobile.

Poraz pierwszy dopiero po włożeniu karty sim do modemu MC889
działało super przez 2 godziny potem przestało (pooglądałęm na nim TV).

O co może chodzić?
Konkretnie jaki starter?

Wygląda jakby TM wykrył że włożyłeś kartę SIM (dedykowaną do smartfona) do routera i odciął transfer (dał lejek minimalny) na co wskazuje że nadal działa poprawnie w smartfonie.

Jak to o co może chodzić, o kasę u operatora. Kup ofertę dedykowaną do routera ale nie ze sprzętem bo też potrafią blokować karty "internetowe" włożone do innego urządzenia niż kupione z tą konkretną kartą SIM.
Nie pomagam na PW!
Zeusek
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Zeusek »

Virgin Mobile nie ma takich ograniczeń, przynajmniej nie miał gdy używałem.
5G Zowee CPE 6 (H165-383) -> Orange
ODPOWIEDZ