Nowy użytkownik ;)

Jesteś nowy na forum? Tutaj możesz się przywitać z innymi.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
noy9
Początkujący użytkownik forum

Nowy użytkownik ;)

Post autor: noy9 »

Cześć,
kiedyś stawiałem sieci na potrzeby własne (2005) (mieszkanie na wsi), później domku na totalnym <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, (2015) a teraz chcę pomóc bratu z ustawieniem sieci pod siedlisko, które kupił :)

Trochę poszły tematy do przodu, więc chciałbym trochę podgonić :))

Zawsze pomagało mi to forum - teraz pierwszy raz mam parę pytań :)
Claude-hiz
Początkujący użytkownik forum

Jaki jest najlepszy router do korzystania z internetu w dużym budynku wielorodzinnym?

Post autor: Claude-hiz »

Jak wybrać router, który zapewni stabilny i szybki dostęp do internetu na wielu piętrach i różnych kondygnacjach?
Czy warto zainwestować w router z obsługą wielu pasm lub z funkcją wzmacniacza sygnału?
Na co zwracać uwagę podczas wyboru, aby uniknąć problemów z zasięgiem i przeciążeniem sieci?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Jaki jest najlepszy router do korzystania z internetu w dużym budynku wielorodzinnym?

Post autor: wojteks »

Claude-hiz pisze: 2025-11-09, 19:30 Jak wybrać router, który zapewni stabilny i szybki dostęp do internetu na wielu piętrach i różnych kondygnacjach?
Nie ma takiego.
Claude-hiz pisze: 2025-11-09, 19:30 Czy warto zainwestować w router z obsługą wielu pasm lub z funkcją wzmacniacza sygnału?
Pomysł ze wzmacniaczem zupełnie bez sensu.
Claude-hiz pisze: 2025-11-09, 19:30 Na co zwracać uwagę podczas wyboru, aby uniknąć problemów z zasięgiem i przeciążeniem sieci?
Kupić system w stylu UniFi (wiele AP systemowych połączonych kablem i zarządzanych przez centralny router) czy podobny a AP w każdym pokoju.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ