Option+Orange=Problem z wyświetlaniem stron www

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Damian

Option+Orange=Problem z wyświetlaniem stron www

Post autor: Damian »

Witam

Posiadam modem GPRS Option Globttroter 3G i łącze się za pośrednictwem sieci Orange.
I mam problem z wyświetlaniem stron, otóż:
Na niektórych stronach jak są jakieś grafiki lub zdjęcia są one wyświetlane w bardzo niskiej rozdzielczości - widac małe kwadraciki.
Też czasmi jest tak że ikony wyświetlają się na szarym tle, np. na:

allegro.pl
interia.pl
fotka.pl
google.pl

Pozdrawiam i proszę o pomoc
seboo

proxy ??

Post autor: seboo »

Zauwaz ze na poczatku zamiast ze srona przegladarka www moze laczyc sie z jakims proxy ? - tez sie zdziwilem ze korzystajac z gprs w orange mialem "zoptymalizowane" przez jakies proxy obrazki w celu zmiejszenia zuzycia pasma :) - cos u nich cienko z duzymi rurami - nadaje z iplusa i doslownie kabel usb mi urywa :D - nie wiem czu mozna wylaczyc ta opcje - ale mozna kliknac na obrazek i wcisnac kombinacje klawiszy podana na malutkiej wyswietlajacej sie wtedy podpowiedzi - tylko ze jest problem kiedy mamy duzo obrazkow :) - nie wiem jak to cholerstwo pominac - <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> byc moze jakims innym proxy w3cache ?!!
seboo

??

Post autor: seboo »

sorry za repeat - nie wiem co sie stalo - admina prosze o łaske i litosc :)

---
Poprawiono: moderator -BliSki
Damian

Re: Option+Orange=Problem z wyświetlaniem stron www

Post autor: Damian »

Ale te obrazki czaem mi sie wyswietlaja poprawnie a czaesm nie, nie wiem od czego to zalezy.
Ewentalnie moge przesłać na maila te strony, albo chociaz te obrazki co są źle wyświetlone.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ