Routen Netgear WGR614v7 Problem z internetem
Moderator: Moderatorzy
Routen Netgear WGR614v7 Problem z internetem
Witam wszystkich
Mam router bezprzewodowy. Podpinam kable zgodnie z instrukcją włączam modem potem router. Pisze żeby poczekać aż lampki się ustabilizują. Lampka od Internetu świeci na bursztynowo i pisze że nie ma połączenia z internetem. Nie wiem co robić router działał dawniej bez zarzutu dopuki nie został odpięty od zasilania.
Mam router bezprzewodowy. Podpinam kable zgodnie z instrukcją włączam modem potem router. Pisze żeby poczekać aż lampki się ustabilizują. Lampka od Internetu świeci na bursztynowo i pisze że nie ma połączenia z internetem. Nie wiem co robić router działał dawniej bez zarzutu dopuki nie został odpięty od zasilania.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Routen Netgear WGR614v7 Problem z internetem
Jaki modem? Jaka usluga?19Mario93 pisze:modem potem router
Jak masz skonfigurowany interfejs WAN routera?
Router Netgear wgr614v7
Ten router działał już poprawnie dopóki nie wyłączyli prądu.
Jest podpięty do drugiego routera na którym jest net i wszystko działało bez żadnych konfiguracji.
Przechodzę przez program dołączony z routerem podpinam router zgodnie z instrukcją. Potem pisze żeby włączyć najpierw modem a potem router i czekać aż ustabilizują sie kontrolki. Jeśli router działał OK to lampka z nr kopma sieci bezprz. i Internetu świeciły lub mrugały (nie pamiętam) na zielono a teraz tylko świeci się internet na bursztynowo.
Jeśli klikne dalej to pisze że nie ma połączenia z internetem.
I na razie nie da się konfigurować routera.
Ten router działał już poprawnie dopóki nie wyłączyli prądu.
Jest podpięty do drugiego routera na którym jest net i wszystko działało bez żadnych konfiguracji.
Przechodzę przez program dołączony z routerem podpinam router zgodnie z instrukcją. Potem pisze żeby włączyć najpierw modem a potem router i czekać aż ustabilizują sie kontrolki. Jeśli router działał OK to lampka z nr kopma sieci bezprz. i Internetu świeciły lub mrugały (nie pamiętam) na zielono a teraz tylko świeci się internet na bursztynowo.
Jeśli klikne dalej to pisze że nie ma połączenia z internetem.
I na razie nie da się konfigurować routera.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez 19Mario93, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie napisales jaki modem. To z nim moze byc problem. No i jaka usluga?
Co do konfiguracji routera zajrzyj tutaj:
http://blog.raamdev.com/2008/01/14/gett ... up-wizard/
Co do konfiguracji routera zajrzyj tutaj:
http://blog.raamdev.com/2008/01/14/gett ... up-wizard/
Nie mam modemu mam drugi router. Nie trzeba było nigdy nic konfigurować. Działało wszystko dopóki..nie wyłączyli prądu
[ Dodano: 2008-01-31, 14:32 ]
Wydaje mi się że z tym Netgearem jest coś nie tak.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-31, 18:41 ]
Poprawa ort.
[ Dodano: 2008-01-31, 14:32 ]
Wydaje mi się że z tym Netgearem jest coś nie tak.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-31, 18:41 ]
Poprawa ort.
Ostatnio zmieniony 2008-01-31, 18:41 przez 19Mario93, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Najwyrazniej cos sie skaszanilo. Oby tylko w konfiguracji. Dlatego przydaloby sie wiedziec jak sa skonfigurowane urzadzenia. Bez tego ciezko cos poradzic.Nie trzeba było nigdy nic konfigurować.
Na starym routerze jest Net i wszystko gra
[ Dodano: 2008-01-31, 14:35 ]
To było tak że ten router sie coś pochrzanił (była identyczna sytuacja) dałem go do znajomego informatyka coś z nim zrobił i za pierwszym razem wszystko działało dopóki nie brakło prądu.
[ Dodano: 2008-01-31, 14:36 ]
To było tak że ten router sie coś pochrzenił (była identyczna sytuacja) dałem go do znajomego informatyka coś z nim zrobił i za pierwszym razem wszystko działało dopóki nie brakło prądu.
[ Dodano: 2008-01-31, 14:37 ]
O jaką konfigurację ci chodzi?
Netgeara nie da się skonfigurować a D-Link ma zapisaną konfi. w pliku i jest tak jak wtedy gdy wszystko działało
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-31, 18:43 ]
Poprawa ort.
[ Dodano: 2008-01-31, 14:35 ]
To było tak że ten router sie coś pochrzanił (była identyczna sytuacja) dałem go do znajomego informatyka coś z nim zrobił i za pierwszym razem wszystko działało dopóki nie brakło prądu.
[ Dodano: 2008-01-31, 14:36 ]
To było tak że ten router sie coś pochrzenił (była identyczna sytuacja) dałem go do znajomego informatyka coś z nim zrobił i za pierwszym razem wszystko działało dopóki nie brakło prądu.
[ Dodano: 2008-01-31, 14:37 ]
O jaką konfigurację ci chodzi?
Netgeara nie da się skonfigurować a D-Link ma zapisaną konfi. w pliku i jest tak jak wtedy gdy wszystko działało
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-31, 18:43 ]
Poprawa ort.
Ostatnio zmieniony 2008-01-31, 18:43 przez 19Mario93, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
acer aspire 3690 + netgear wgr614 v7
witam
mam acera aspire 3690 i routera NETGEAR WGR614 v7.
router skonfigurowany poprawnie a laptop nie widzi żadnych sieci bezprzewodowych....
co robić? HELP PLEASE!
router skonfigurowany poprawnie a laptop nie widzi żadnych sieci bezprzewodowych....
co robić? HELP PLEASE!
steeveno
-
- Użytkownik forum
Re: acer aspire 3690 + netgear wgr614 v7
Jeśli nie widzi "zadnych" to może jest gdzieś w obudowie lapka fizyczny przełącznik od wifi??steeveno pisze:witam
co robić? HELP PLEASE!
-
- Początkujący użytkownik forum
jest fizyczny przełącznik ale mimo jego włączenia problem pozostaje ten sam....
steeveno
-
- Użytkownik forum
A w menedżer urządzeń wszystko jest poprawnie zainstalowane - sterowniki, nie ma jakiegoś żółtego wykrzyknika?steeveno pisze:jest fizyczny przełącznik ale mimo jego włączenia problem pozostaje ten sam....
Może masz aplikacje od wifi, która przejęła obsługę i standardowa w win nie widzi. Spróbuj odinstalować, i zainstalować same stery i skorzystaj z tego standardowego zarządzania windowsowego.
Ostatecznie może byc tak, że ktoś źle włożył karte wifi do slotu albo się poluzowała albo zapomniał antenę podpiąć.