Witam,
Ostatnio dostałem do rąk LG KS20, który ma i edge i hsdpa. Odpaliłem w zainstalowanym IE mobile Onet i straszliwie długo się wczytywała strona w porównaniu do zwykłego IE (łącząc się przez tel, jako modem). Czy to tak jest, że przeglądanie stronek w telefonie będzie wolniejsze niż w komputerze, czy coś sknociłem?
Przeglądarki mobilne i stacjonarne - szybkość
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Przeglądarki mobilne i stacjonarne - szybkość
Wolniejsze zawsze to będzie, bo jednak procesor w takim urządzeniu jest o wiele wolniejszy a do tego mamy do dyspozycji mniej pamięci (np. na cache) itd...ropusz pisze:Czy to tak jest, że przeglądanie stronek w telefonie będzie wolniejsze niż w komputerze, czy coś sknociłem?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Potrzebuję mobilnego netu. Laptopy są trochę za duże, przez komórkę to się nie da za bardzo z niego skorzystać, bo wolno chodzi a do wifi zwykle nie mam dostępu, co mi zatem pozostaje? Czy są jakieś małe sprzęty ale z normalnymi procesorami i większą ilością pamięci? Czy iPhone przez Edge będzie szybko wczytywał strony czy muszę poszukać jakiegoś Asusa Eee czy coś podobnego?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ile chcesz wydać na to urządzenie i co dokładnie od niego oczekujesz?ropusz pisze:Potrzebuję mobilnego netu [...] co mi zatem pozostaje?
Myślę, że taki Asus byłby jednym z lepszych rozwiązań. Względnie jakiś dobry Palmtop z dobrym procesorem i dużą ilością pamięci. Do tego lepsza przeglądarki niż ta standardowo tam instalowana, czyli zamiast IE np. Opera.ropusz pisze:czy muszę poszukać jakiegoś Asusa Eee czy coś podobnego?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)