Przeglądarki mobilne i stacjonarne - szybkość

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ropusz
Początkujący użytkownik forum

Przeglądarki mobilne i stacjonarne - szybkość

Post autor: ropusz »

Witam,
Ostatnio dostałem do rąk LG KS20, który ma i edge i hsdpa. Odpaliłem w zainstalowanym IE mobile Onet i straszliwie długo się wczytywała strona w porównaniu do zwykłego IE (łącząc się przez tel, jako modem). Czy to tak jest, że przeglądanie stronek w telefonie będzie wolniejsze niż w komputerze, czy coś sknociłem?
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Przeglądarki mobilne i stacjonarne - szybkość

Post autor: zDaleKi »

ropusz pisze:Czy to tak jest, że przeglądanie stronek w telefonie będzie wolniejsze niż w komputerze, czy coś sknociłem?
Wolniejsze zawsze to będzie, bo jednak procesor w takim urządzeniu jest o wiele wolniejszy a do tego mamy do dyspozycji mniej pamięci (np. na cache) itd...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ropusz
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ropusz »

Potrzebuję mobilnego netu. Laptopy są trochę za duże, przez komórkę to się nie da za bardzo z niego skorzystać, bo wolno chodzi a do wifi zwykle nie mam dostępu, co mi zatem pozostaje? Czy są jakieś małe sprzęty ale z normalnymi procesorami i większą ilością pamięci? Czy iPhone przez Edge będzie szybko wczytywał strony czy muszę poszukać jakiegoś Asusa Eee czy coś podobnego?
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

ropusz pisze:Potrzebuję mobilnego netu [...] co mi zatem pozostaje?
Ile chcesz wydać na to urządzenie i co dokładnie od niego oczekujesz?
ropusz pisze:czy muszę poszukać jakiegoś Asusa Eee czy coś podobnego?
Myślę, że taki Asus byłby jednym z lepszych rozwiązań. Względnie jakiś dobry Palmtop z dobrym procesorem i dużą ilością pamięci. Do tego lepsza przeglądarki niż ta standardowo tam instalowana, czyli zamiast IE np. Opera.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ