Huawei E630 PCMCI od iPlusa czy ma ściagnięty SIMLOCK ?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dudus1234
Użytkownik forum

Huawei E630 PCMCI od iPlusa czy ma ściagnięty SIMLOCK ?

Post autor: dudus1234 »

Witam.
Mam pytanie bo nie znalazłem tutaj takiego tematu:

Czy modem Huawei E630 PCMCI od iPlusa (kupiłem tydzień temu z usługą w Plusie na 24miesiące w abonamencie 60zł z limitem 1GB/m-c) ma ściągnięty SIMLOCK .
A jeżeli ma ściągnięty to czy można go wykorzystać do internetu w Blueconnect (ERA) lub Orange (oczywiście po wykupieniu abonamentu u danego operatora) ?

I czy na każda sieć są osobne sterowniki i oprogramowanie zarządzajace tym modemem ?
Żeby nie było sytuacji że wrzuce kartę SIM od ERY-Blueconnect na sterownikach od iPlusa i
modem się uszkodzi .?

Prosze o wyjaśnienie jak to jest z tym modelem modemu.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-02-01, 10:55 ]
Witam.
Ponaglam moje powyższe pytanie.

To chociaż czy ma simlocka czy nie ma ?

Pozdrawiam.
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Huawei E630 PCMCI od iPlusa czy ma ściagnięty SIMLOCK ?

Post autor: greenfrog »

dudus1234 pisze:Czy modem Huawei E630 PCMCI od iPlusa (...)ma ściągnięty SIMLOCK . A jeżeli ma ściągnięty to czy można go wykorzystać do internetu w Blueconnect (ERA) lub Orange(...)?
Na szczęście modemy oferowane przez Plusa nie mają smoka :hurra: i możesz je używać w innej sieci w Polsce, tylko po co :?:
dudus1234 pisze: I czy na każda sieć są osobne sterowniki i oprogramowanie zarządzajace tym modemem ? Żeby nie było sytuacji że wrzuce kartę SIM od ERY-Blueconnect na sterownikach od iPlusa i
modem się uszkodzi .?
Możesz spokojnie jechać na sterach i menadżerze iPlusa, tylko pamiętaj o zmianie APN (przycisk Wybór Operatora w zakładce Ustawienia menadżera iPlusa przed włączeniem modemu)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Huawei E630 PCMCI od iPlusa czy ma ściagnięty SIMLOCK ?

Post autor: ja.michal »

Kolego dudus1234. :szukaj: To już było na forum.
ODPOWIEDZ