Witam.
Mam pytanie bo nie znalazłem tutaj takiego tematu:
Czy modem Huawei E630 PCMCI od iPlusa (kupiłem tydzień temu z usługą w Plusie na 24miesiące w abonamencie 60zł z limitem 1GB/m-c) ma ściągnięty SIMLOCK .
A jeżeli ma ściągnięty to czy można go wykorzystać do internetu w Blueconnect (ERA) lub Orange (oczywiście po wykupieniu abonamentu u danego operatora) ?
I czy na każda sieć są osobne sterowniki i oprogramowanie zarządzajace tym modemem ?
Żeby nie było sytuacji że wrzuce kartę SIM od ERY-Blueconnect na sterownikach od iPlusa i
modem się uszkodzi .?
Prosze o wyjaśnienie jak to jest z tym modelem modemu.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-02-01, 10:55 ]
Witam.
Ponaglam moje powyższe pytanie.
To chociaż czy ma simlocka czy nie ma ?
Pozdrawiam.
Huawei E630 PCMCI od iPlusa czy ma ściagnięty SIMLOCK ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Huawei E630 PCMCI od iPlusa czy ma ściagnięty SIMLOCK ?
Na szczęście modemy oferowane przez Plusa nie mają smokadudus1234 pisze:Czy modem Huawei E630 PCMCI od iPlusa (...)ma ściągnięty SIMLOCK . A jeżeli ma ściągnięty to czy można go wykorzystać do internetu w Blueconnect (ERA) lub Orange(...)?

Możesz spokojnie jechać na sterach i menadżerze iPlusa, tylko pamiętaj o zmianie APN (przycisk Wybór Operatora w zakładce Ustawienia menadżera iPlusa przed włączeniem modemu)dudus1234 pisze: I czy na każda sieć są osobne sterowniki i oprogramowanie zarządzajace tym modemem ? Żeby nie było sytuacji że wrzuce kartę SIM od ERY-Blueconnect na sterownikach od iPlusa i
modem się uszkodzi .?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Huawei E630 PCMCI od iPlusa czy ma ściagnięty SIMLOCK ?
Kolego dudus1234.
To już było na forum.