"Nie potrzebujesz już komputera, aby rozmawiać za darmo.
Zamiast niego używaj 3 Skypephone. To elegancki telefon komórkowy, przez który możesz rozmawiać, wysyłać SMS-y, a także robić zdjęcia. Ale to nie wszystko! Możesz też dzwonić i wysyłać wiadomości błyskawiczne do znajomych na Skype. Za darmo."
cytat pochodzi ze strony http://www.skype.com/intl/pl/products/3skypephone/
W Polsce jeszcze niedostępna ale może być bardzo ciekawą alternatywą dla komórek. Co o tym myślicie?
Widziałem wczoraj ten bajer, telefon zgrabny i przypomina trochę Nokię, jechałem w busie i bardzo nieładnie podgladałem jak pewien gostek bawi się tyn telefonikiem, menu jest podobne kształtem do Skype, telefon robi szybko zdjęcia, a kosztuje w salonie sieci 3 jedyne 29.99e, tylko po co kupowac jak u nas w Polsce to jeszcze nie działa.
Witam. Mam właśnie taki telefon i nie wiem jak dzwonić z niego na telefony stacjonarne przez Skype jest to chyba nie wykonalne. No i jeszcze mam numer skype-in i te połączenia też nie działają. poza tym telefon super.
W Skypie trzeba doładować konto przelewem albo z karty bankowej i można dzwonic na stacjonarne 7 gr za minutę
Przynamniej w tym na PC ale zapewnie i w tym komórkowym też .
No właśnie konto załadowane i w skype na kompie działa a na skypephonie nie. Tak samo jak ktoś dzwoni do mnie na wykupiony w skype numer stacjonarny (skype in) połączenie widoczne jest tylko na kompie a nie w telefonie. Natomiast jeśli dzwoni ktoś ze skype telefon działa bez problemów moim zdaniem rozmowy te blokuje sieć komórkowa której używam.
Boras pisze:[...]Zamiast niego używaj 3 Skypephone.[...]
Jeżeli ktoś posiada palmtopa z wbudowanym voip'em (większość posiada tę funkcję) nie musi już nic kupować. Wystarczy zainstalować programik SkypeForPocketPC i rozmawiać do woli. Testowałem go już - działa bez problemu, wystarczy się zologować jak na PC.
Żeby działało na 3 Skypephone trzeba skonfigurować automatyczne logowanie wpisując swoje dane. No i oczywiście wylogować się na kompie. Widziałem u znajomego coś takiego. Rozmowa niczym się nie różni od zwykłej przez telefon.