Witam!
Rozmawiałem z handlowcem Orange i mówił, że mój Novatel Merlin XU870 ExpressCard według specyfikacji nie obsługuje 7,2 MB, ale jest to możliwe na własną rękę poprzez upgrade softu itp. Słyszał ktoś o tym??Gdzie tego softu szukać? Patrzyłem na stronę producenta, ale z angielskim u mnie lipnie (
Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam!
na stronie producenta, jest napisane że upgrade powinien być udostępniony przez dostawce
(z tego co wiem to ani plus,era,orange tego nie robi na razie)
Bardzo proszę o ściąganie Upgrade'u ze stronki Ery KLIK Wszystko działa jak należy. Zero problemów z kartą, zero żadnych simlocków. Po prostu są to normalne stery od Novatela, i może je każdy instalować, nie zważająć na Plusa, Orange, czy Erę. Pozdrawiam
A ja teraz mam pytanie jak powrocic do 3,2 jak cofnąć aktualizacje bo wydaje mi sie ze aktualizacja tylko ograniczyła mi przesył jak miałem max do 1,5 MB teraz mam tylko około 15kb.
Ja zrobiłem właśnie na modemie z Orange bo mój kochany WRT53G3g-EM nie widzi GT MAX i nikt mi nie chce pomóc w tym temacie, łatwiej mi było podłączyć Merlina
Mi też śmignęło bez problemu.
Małe A L E. Kumpel kupił z tym modemem świeżą aktywację i na jego modemie(ma 2 tygodnie) już się nie dało zrobić upadte'u