Od niedawna posiadam internet z netii w technologi WiMAX i chiałbym rodzielić go na 2 komputery stacjonarne, niestety nie posiadam wystarczającej gotówki zeby kupic jakieś zarąbiste routery czy access pointy

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Moderator: Moderatorzy
Nie, switch jest urzadzeniem dzialajacym w warstwie 2 modelu OSI, czyli obsluguje tylko adresacje MAC i protokoly z nim zwiazane. PPPoE jest wyzej w hierarchii.gosuge pisze:A nie wiecie może czy ten switch obsługuje to PPPoE, bo jak tak to moze by dalo rade nim podzielic łącze.
Dokladnie o to mi chodzilo ;P PPPoE obsluguje, a jesli nie wierzysz mi na slowo mozesz sprawdzic na stronie Netgear'a, chociazby w instrukcji obslugi.gosuge pisze:est firmy Netgear u góry kolega pisal że jest w miare dobry, ale teraz czy by sie nadawal w moim przypadku, bo nigdzie nie jest napisane ze obłsluguje PPPoE.
- wsparcie dla IPSec Pass-Thru, PPTP oraz PPPoE
Z tego co czytam na forach to poza jedna drobna wada, ktora da sie ominac (czyli natarczywy config wizard) dobry i stabilny sprzet za sensowne pieniadze.dacula pisze:jak jest z jakascia tego sprzetu od Netgear?
Nie ma to jak Linksys jednakJo_gurt pisze:Z tego co czytam na forach to poza jedna drobna wada, ktora da sie ominac (czyli natarczywy config wizard) dobry i stabilny sprzet za sensowne pieniadze.
Możecie mnie oświecić , co to jest ten pomidor??Jo_gurt pisze:Widze, ze korzystasz z pomidora, ja mam dd-wrt
gosuge pisze: Możecie mnie oświecić , co to jest ten pomidor??
Kod: Zaznacz cały
Niewielki i prosty firmware, który może zastąpić oficjalne oprogramowanie routerów sieciowych Linksys WRT54G/GL/GS oraz Buffalo WHR-G54S/WHR-HP-G54S. Do jego funkcji należy nowy, prosty w użyciu interfejs graficzny, nowy wskaźnik wykorzystania przesyłu danych oraz ustawienia dostępu. Ponadto dostępne są nowe funkcje sieci bezprzewodowych oraz zwiększające limity maksymalnej liczby połączeń P2P oraz pozwalające na uruchomienie spersonalizowanych skryptów lub sesji telnet/SSH.
Tomatogosuge pisze:co to jest ten pomidor?