Rozdzielenie Internetu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
golishaq
Początkujący użytkownik forum

Rozdzielenie Internetu

Post autor: golishaq »

Wiem że to już się wielokrotnie przewijało na forum ale jestem w tym zupełnie zielony i kompletnie sie pogubiłem :/ Do tej pory miałem jeden komputerek podłączony do radiówki, ale doszedł drugi i żeby było ciekawiej od czasu do czasu dołącza się także laptop. Wiem że do rozdzielenia radiówki potrzeba AP z funkcją Client i routera. Mam więc taki sprzęt który zupełnie nie wiem jak skonfigurować

AP Edimax EW-7206APg (wiem tylko żeby ustawić Station - Infrastructure, ale czy ustawiać na nim DHCP i co w ogóle ustawiać? :gwiazdki: Sieć mam jakoś tam zabezpieczoną (WEP-64bit, bez identyfikacji MAC i bez TTL) )
Router Linksys WRT54GL(tutaj to jest już kompletna komedia bo nie wiem co do czego :gwiazdki: )
Wszystkie komputery chce rozdzielić po WiFi

Moja prośba brzmi: poprowadźcie mnie za rączkę przy konfiguracji żeby to działało ew. zapodajcie link do polskiego manuala do routera bo z angielskiego połowy rzeczy nie rozumiem (do AP'ka udało mi sie znaleźć)
Z góry dzia za pomoc :)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Rozdzielenie Internetu

Post autor: zDaleKi »

golishaq, to Ci nie wystarczy: > Dzielenie internetu radiowego WiFi na dwa i więcej komputerów < Robiłeś wszystko tam jak tam jest opisane?

Względnie zobacz inne podobne tematy: >KLIK<

Jeżeli dalej będziesz miał problem, to pytaj.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ