Problemy przy łączeniu przez Wireless Manager

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Dr_Acula
Początkujący użytkownik forum

Problemy przy łączeniu przez Wireless Manager

Post autor: Dr_Acula »

Czytając rady na forum postanowiłem zamiast iPlus Managera zainstalować sterowniki modemu ze strony SE do łączenia z Internetem. Pobrałem Wireless Manager 4.2.6.83, zainstalowałem, konieczne było przegranie bibliotek języka od wersji EN, te od PL powodowały, że Manager nawet nie chciał się uruchomić, jednak po tym wszystko było OK :). Jak się później okazało, nie mogę wejść np. na stronę http://nasza-klasa.pl. Objawy są takie, jakby Internet był wyłączony :zdziwko:. Ale gdy tylko włączę standardowy program (i+ Manager), strona wgrywa się bez problemu.
Zastanawiam się, ile jeszcze stron nie będę mógł wyświetlić, używając sterowników SE :/. Pro forma powiem jeszcze, że ustawienia od WM są standardowe wgrane dla PL-PLUS, APN: www.plusgsm.pl, a DNS i IP standardowe (pobierane z serwera).
Czy ktoś wie, co zrobić, by nie było takich problemów?

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-02-08, 07:34 ]
Modyfikacja tematu.
Ostatnio zmieniony 2008-02-08, 07:34 przez Dr_Acula, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Problemy przy łączeniu przez Wireless Manager

Post autor: Jaco »

Czy inne strony normalnie chodzą? Jeśli masz problem tylko z tą strona poczytaj ten wątek: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... asza+kalsa
Dr_Acula
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Dr_Acula »

Wielkie dzięki za link! Zastanawiam się, dlaczego nie znalazłem tego tematu w szukajce.

Prawdę mówiąc zanim jeszcze przeczytałem ten temat spróbowałem na sterowniki wgrane przez Wireless Managera wgrać iPlus Managera v1.8 (najnowsza v1.94 nie dawała żadnych razultatów poza ciągiem cyfr w miejscu, w którym zawsze była nazwa sieci), bo z nim też się wgrywają do systemu osobne pliki. Wynik co prawda był, ale odwrotny do zamierzonego :niepewny:. N-K się ładowała wyśmienicie, natomiast padł dostęp do sporej ilości for :cry:. Spróbowałem jeszcze powtórzyć tę operację wspak, czyli na iPlusa wgrać WM. Po tym zabiegu w magiczny sposób N-K ruszyła, jednak póki co poczekajmy kilka dni, czy nic się nie będzie dziać.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Dr_Acula pisze:Zastanawiam się, dlaczego nie znalazłem tego tematu w szukajce
Czasami trzeba użyć: "" zamiast * i wtedy działa szukajka :)
W tym wypadku "nasza-klasa" zamiast nasza-klasa zwraca więcej wyników.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ