Orange-szybkość otwierania stron
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange-szybkość otwierania stron
Witam.
Używam w tej chwili modemu SE GC75e w sieci Orange.Szybkość 53,6 Kb/s.Sygnał wg Wireless Manager jest na 5 kresek. Kiedy podłączę komputer przez modem standardowy do TP wykazuje szybkość 52,7 Kb/s. Oba połączenia są skonfigurowane wg zaleceń dostawców. Czy to normalne ,że strony w przeglądarce IE otwierają się 3 razy szybciej kiedy jestem podłączony przez standardowy modem do TPSA? Może ktoś z Was wie co zrobić, by przyspieszyć proces otwierania się stron w sytuacji gdy używam GC75e? Dzięki z góry.
Używam w tej chwili modemu SE GC75e w sieci Orange.Szybkość 53,6 Kb/s.Sygnał wg Wireless Manager jest na 5 kresek. Kiedy podłączę komputer przez modem standardowy do TP wykazuje szybkość 52,7 Kb/s. Oba połączenia są skonfigurowane wg zaleceń dostawców. Czy to normalne ,że strony w przeglądarce IE otwierają się 3 razy szybciej kiedy jestem podłączony przez standardowy modem do TPSA? Może ktoś z Was wie co zrobić, by przyspieszyć proces otwierania się stron w sytuacji gdy używam GC75e? Dzięki z góry.
- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Orange-szybkość otwierania stron
Jest to spowodowane dużym pingiem po gprs 

-
Przestań korzystać z IE i zainstaluj sobie Mozillę Firefoxa.Ja tak zrobiłem i o niebo szybciej się wszystko odbywa 

- dormario
- Stały użytkownik forum
ja też się podpisuję pod firefoxem. Kiedyś miałem opary ale teraz to chyba najlepsza przeglądarka, owiele szybsza niż IE
- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Używam Flock-a jest na bazie Firefoxa
, przęglądarka jest naprawde super , a do opery mam to że nie można w niej ustawic socks-a 

-
W moim przypadku różnica między operą a mozillą jest ogromna. Opera jest po prostu dużo szybsz, zwłaszcza na gprs
-
W tej chwili używam kombinacji przeglądarki Flock oraz programu kompresującego dane vt-client. Śmiga to całkiem przyzwoicie-nie zasypiam już przy otwieraniu stron.
Dzięki za rady.
Dzięki za rady.