Z tego co się orientuję ten modem jest jeszcze w ofercie. Parę tygodni temu kupował go mój kumpel. Teraz może się coś zmieniło, albo jest do wyczerpania zapasów. Najlepiej pójśc do salonu w którym masz zamiar brać i się dowiedzieć Ale nie polecam modemu (ze względu na własne doświadczenia i innych forumowiczów ). Poza tym ma on ograniczoną prędkośc do 177 kb/s. Ale nie wiem czy to dla Ciebie czy nie itd, więc to Twój wybór
pozdro
SVIPER pisze:Ale nie polecam modemu (ze względu na własne doświadczenia i innych forumowiczów ).
Ale co takiego złego jest w tym modemie ?
Poza tym,że jest on terminalem EDGE tylko klasy 6 i pobiera tyle prądu,że zasilanie z USB nie wystarcza (zewnętrzny zasilacz rozwiązuje problem) ?
Mialem,jak testowalem internet z Orange,i nie narzekałem
Jeden problem (co nie oznacza jedyny) Ale to już wybór Jaco Nie to żebym kogos zniechęcał
Ale wg. tego co pisał jednak powinien mu wystarczyć, jesli tam nie będzie miał nic ponad GPRS, czasem EDGE to spoko do zwykłego korzystania z neta GSM da radę
pozdro
Sprawdzałem w tym miejscu jak chodzi net przez moją Nokię 6230 i BT. Było
Nie problem również wypróbować z ED 77 bo mały wyjazd do szwagierki i po problemie.
SVIPER pisze:jesli tam nie będzie miał nic ponad GPRS, czasem EDGE to
Jaco pisze:Czy w Orange jest jeszcze dostępny właśnie jak w tytule ED 77
Kiedy kupowalem Orange Free to mily pan z salonu najpierw poinformowal mnie ze ten modem jest..(ostatni) to bylo gdzies na poczatku grudnia 2007...Po chwili jednak zorientowal sie ze jest on juz zamowiony i musi go zostawic dla innego klienta, Jak zapytalem czy jeszcze beda powiedzial ze na pewno nie, bo Orange juz nie bedzie miala tego sprzetu w sprzedaży...wiec wzialem Optiona 3g+ (nie nazekam), chociaz gdyby byl ED77 to pewnie bym go wziął ze wzgledu na niska cene 1 zl..Radze pytac w salonach moze gdzies jeszcze zostal..A co do jego niezawodnosci to moj kumpel ma i calkiem dobrze mu dziala pzdr
Zestaw zawiera zasilacz sieciowy i zewnętrzną dwupasmową antenę, co gwarantuje maksymalną prędkość transmisji danych - może też pracować bez zasilacza zewnętrznego czerpiąc energię z portu USB
SVIPER pisze:Ale nie polecam modemu (ze względu na własne doświadczenia i innych forumowiczów
Serio nie wiem co ludzie chcą od tego modemu, chyba jdeyne co można by mu zarzucić to fakt, że nie wykorzystuje w pełni możliwości EDGE w Polsce ze względu na niską klasę.
Poza tym to bardzo niezawodny modem, a do tego z dostępnych na rynku podłączanych na USB (np. NetBox) wyróżnia go jakość wykonania oraz zasilacz w komplecie.
Sam miałem ze 3-4 sztuki dawno temu i z żadnym nie było jakichś większych problemów.