mam takie spostrzeżenia jak w temacie;
chodzi dokładnie o to że jeśli ktoś loguje się na jakiekolwiek forum przy pomocy tzw. wyskakujących okien to następuje natychmiatowe zerwanie połączenia i system daje komunikat o błędzie, nie ma tu znaczenia że zezwalamy antywirusowi na połączenie; co jest tego przyczyną to nie mam pojęcia
nie ma natomiast powyższej sytuacji gdy korzysta się z blueconnect managera zamiast mobilink
vista+mobilink blueconnect+kasperski 6 = generowanie błędów
Moderator: Moderatorzy
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: vista+mobilink blueconnect+kasperski 6 = generowanie błędów
Jeśli chodzi o Vistę i Kasperskiego w wersji 6 to nie jest zbyt szczęśliwe połączenie.
Tak faktycznie dopiero 7-mka jest oficjalnie kompatybilna z Vistą. Fakt że przesłodzona na maxa i wolniej pracuje od 6-stki.
Nie bardzo rozumiem stwierdzenie logowania się na forum przy pomocy wyskakujących okien...
Na pewno trzeba mieć włączone w przeglądarce wtyczki ActiveX. Technologia ActiveX jest niebezpieczna i może zostać wykorzystana chociażby do zainstalowania wirusa na komputerze ofiary. Dlatego akcja antyvirka jest taka a nie inna... Błąd natomiast generuje Vista ponieważ 6-stka nie jest z nią do końca kompatybilna...
Tak faktycznie dopiero 7-mka jest oficjalnie kompatybilna z Vistą. Fakt że przesłodzona na maxa i wolniej pracuje od 6-stki.
Nie bardzo rozumiem stwierdzenie logowania się na forum przy pomocy wyskakujących okien...
Na pewno trzeba mieć włączone w przeglądarce wtyczki ActiveX. Technologia ActiveX jest niebezpieczna i może zostać wykorzystana chociażby do zainstalowania wirusa na komputerze ofiary. Dlatego akcja antyvirka jest taka a nie inna... Błąd natomiast generuje Vista ponieważ 6-stka nie jest z nią do końca kompatybilna...
może źle się wyraziłem, sorki, ale niestety nie jestem komputerowcem;
chodziło mi o logowanie np. do takiego forum:
http://motonews.pl/forum/
co do kasperskiego, to nie narzekam, jak skończy się licencja to wymienię na 7.0
chodziło mi o logowanie np. do takiego forum:
http://motonews.pl/forum/
co do kasperskiego, to nie narzekam, jak skończy się licencja to wymienię na 7.0
Odgrzeję temat,
jednak błędy o których pisałem generował kaspersky 6.0, wymieniłem na 7.0 i jest spoko.
jednak błędy o których pisałem generował kaspersky 6.0, wymieniłem na 7.0 i jest spoko.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
mar_kow pisze:[...]Błąd natomiast generuje Vista ponieważ 6-stka nie jest z nią do końca kompatybilna...
Jarek no.1 pisze:[...]wymieniłem na 7.0 i jest spoko.