Pytanie o NetMonitor...

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Damiano
### BAN ###

Pytanie o NetMonitor...

Post autor: Damiano »

Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy można uruchomić NetMonitor na telefonie Nokia N72 ? Bo ona ma symbiana, a ten program to nie wiem czy jest pod Symbiana właśnie.. :niepewny: Bo chciałbym sobie ten program "zainstalować" na Telefonie, bo widzę że jest ciekawy... :) Więc, można go zainstalować na telefonie który ma Symbiana ? Czy jest jakaś inna wersja do telefonów z symbianem ? Proszę o pomoc. :)

Pozdrawiam!! ;)
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: Pytanie o NetMonitor...

Post autor: Ufo atakuje »

To nie jest zwykła aplikacja na symbiana, tylko napisana dla konkretnego modelu. Z tego co wiem nie udostępniono ich dla nowszych nokii, ale może się coś zmieniło. Podobną funkcje spełnia program Celltrack, który działa na wielu modelach i jest jak okrojony netmonitor-pokazuje podstawowe parametry. Poszukaj na stronie programu, czy obsługuje twój telefon.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Ufo atakuje pisze:Z tego co wiem nie udostępniono ich dla nowszych nokii, ale może się coś zmieniło.
Niestety nic się nie zmieniło - na N6120 i inne podobne S60v3 nadal nie ma netmonitora :cry:

[ Dodano: 2008-02-10, 09:59 ]
Damiano pisze:Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy można uruchomić NetMonitor na telefonie Nokia N72
Na chwilę obecną nie da rady
Damiano
### BAN ###

Tak znalazłem tego CellTrack-a do Symbiana :D :D :ok: A to jest okrojona wersja NetMonitora? :niepewny:

I powiedzcie mi czy z dobrej strony ściągnełem http://www.afischer-online.de/sos/celltrack/p.html

Wersje 7 :roll: Dobra jest? :niepewny:
szwed11
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: szwed11 »

Posiadam Nokie N73 gdzie mogę ściągnąć program podobny do Celltracka lub Netmonitor. Program podany wyżej nie chce się zainstalować
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

szwed11 pisze:Program podany wyżej nie chce się zainstalować
musisz go najpewniej podpisać
Damiano
### BAN ###

szwed11 pisze:Posiadam Nokie N73 gdzie mogę ściągnąć program podobny do Celltracka lub Netmonitor. Program podany wyżej nie chce się zainstalować
U mnie się bez problemu zainstalował na N72 ;) CellTrack ;) N73 i N72 maja takie same Symbiany.. więc powinno się zainstalować... dobrze :niepewny:
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: 3G_ »

Udało Ci się zainstalować CellTracka 7.0 na S60 v3?? Na zapodanej wcześniej stronce polecają v9.1 bodajże... Wszelkie spostrzeżenia mile widziane :-)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

7.0 na S60v3 nie na szans chodzić.
9.1 jak najbardziej - mam na 6120,chodzi świetnie,nie jest to pełny Netmonitor,ale zawsze to coś :)
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Dzięki Patryk.
Tym samym 6120 staje się dla mnie kandydatem godnym rozważenia :-)
A mógłbyś jeszcze rozjaśnic nieco kwestię podpisywania? Jak nie tutaj to napisz na priv ewentualnie mogę maila lub gg podać. Kumpel ma N73 i chciałbym zobaczyć czy CellTrack 9.1 tam pójdzie (S60 v3.0).
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Sorki za odgrzewanie starego tematu, ale...

Czy ktoś wie jak wygląda obecnie sprawa netmonitora na S60 v3.1? Czy widział ktoś podpisaną wersję Cell Tracka? Bo niepodpisana jest dostępna bez problemu np. tutaj http://afischer-online.de/sos/celltrack/#newos, i niby nawet teoretycznie można ją podpisać online na stronie www.symbiansigned.com - w praktyce jednak nie mogę tego zrobić, bo otrzymuję komunikat, w którym chodzi chyba z grubsza o to, że jakiś UID pliku, który chcę podpisać nie pasuje do maila, który podałem:
"FAILURE: Submitted .sis file uses a UID that is not allocated to the account holder matching this email address (0x20000d97 )".
W związku z tym moje pytanie: jak można podpisać aplikację? A może ktoś ma konto na symbiansigned założone wcześniej (kiedy było to prostsze) i byłby w stanie podpisać mi Cell Tracka 9.1?
Z góry dziękuję.
ODPOWIEDZ