Skype-czy da się rozmawiać

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Skype-czy da się rozmawiać

Post autor: kemott1 »

gawith pisze:Ustawiam sobie na czestotliwosc 900/1800 i mam full zasieg :!:
a przy ustawieniach na samym 900 lub 1800 nie masz full zasięg-u?? :)
Awatar użytkownika
gawith
Użytkownik forum

Post autor: gawith »

Wlasnie nie mam. Testowalem na kazdej czestotliwosci, na 9oo <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie nie da, na 1800 mam 3 kreski i czasem mniej i predkosc jest mniej stabilna. Przy 900/1800 jest sriednio 100 kbps plus minus
Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kemott1 »

umnie odwrotnie nie moge się podłączyć na 1800 a na 900 śmiga :) pozdrawiam
pi0tr3q
Użytkownik forum

Post autor: pi0tr3q »

Co do skypa dzis prezeprowadzilem test. Korzystam na telefonie Siemens MT50. Osiagi max na gprs. I niestety ale na skypie nie pogada. Rozmawialem z bratem z wawy. Ja go slyszalem doobrze, bez szumu, bez zadnego przerywania, ale on mnie nie slyszal <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>. Download, te ~5,5kBs wystarcza, ale upload 2,5 kBs to niestety za malo.
Tester

Post autor: Tester »

Po co Skype jak jest Spik, jakość Skypa a potrzebuje łącza kture zapewnia 2kB/s up i downloadu, działa z firewallem i NATem. Spik gura!!!!
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

No i przetestowalem Skype. Mam EEDGE i 3 do 4 z 5 kreski zasięgu. Rozmawia się całkiem spoko. Opóźnienia są 3-4 sekundy, jedynie raz na jakiś czas pojawia się jakieś zakłócenie i wtedy opóźnienie jest większe. Ogólnie bezproblematyznie da się rozmawiać.

Operator: Orange.
Modem: GC85
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
gawith
Użytkownik forum

Post autor: gawith »

Mozna cos wiecej o tym Spiku?? Przez jakie lacze przez to rozmawiales?
dp12

txt

Post autor: dp12 »

Spik można pobrać tutaj:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&t=23&id=1377
Jeśli przekonają Cię komentarze na tejże stronce :wink:
madzia

Post autor: madzia »

mam windows 98 i mi nie chce chodizć rozmowa skype video, bo podobno mozna tylko przy oprogramowaniu XP. Moze zna ktos coś co bym mogła zainstalwoać zeby to chodizło :)?? pozdro
Demon

Post autor: Demon »

Panowie.Mam edge w orange i przez gg nie mogą pogadac ,a ciekawe jest to że ja nic nie słyszę a z drygiej strony mnie słyszą bardzo dobrze.Ciekawe jest to że po zainstalowaniu Skypa wszystko chodzi jak należy i nic dodatkowo nie ustawiałem.Słychać jakby druga osoba siedziała w drugim pokoju.Poradził mi to Czarek z forum i miał racje co do tego że ze Skypem nie powinno być problemy.Czarek to spoko gościu i posiada grom wiedzy.Dzięi ci Czarku i wielki szacunek dla Ciebie.
tester

Post autor: tester »

rozmawiałem przez spika na gprs przez modem ed77. wyjscie i wejscie to 2 kBps. Pamiętajcie by w opcjach połączenia odznaczyć publiczny ip. i smiga lepiej od skype!!! To najlepsze rozwiazanie dla internetu przez komórke, a komentarzy negatywnych nie słuchajcie , bo ludzie nawet nie potrafią skonfigurować spika. PAMIETAJCIE ODZNACZCIE PUBLICZNY IP W OPCJACH-->ZAAWANSOWANE-->POŁĄCZENIE a bedzie dzialac wzorowo!!!
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

Post autor: Czarek88lol »

trzeba sobie pomagac;D ja Tobie pomogłem, Ty mi i jest spoko;D to mi sie podoba na tym forum... zyczliwosc innych osob... jest jakis problem to staramy sie go wspolnie rozwiazac;) oby tak dalej;)

pozdrawiam:D
Demon

Post autor: Demon »

To się nazywa solidarność ludzka.Jeżeli kiedyś będę chciał zatrudnic ludzi do mojej małej firmy to z pewnością dużo osób z tego forum znalazłoby u mnie zatrudnienie od ręki.Takich ludzi własnie potrzebuje Polska mądrych,ofiarnych i dążących do celu ,a nie ściema ,wałki i kasa.
Pozdrawiam
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Demon pisze:To się nazywa solidarność ludzka.Jeżeli kiedyś będę chciał zatrudnic ludzi do mojej małej firmy to z pewnością dużo osób z tego forum...
To jak będziesz szukał, to daj znać :D
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
monia

Post autor: monia »

ten spik jest super!!! skype do domu!!! Dzieki tester za pomoc!!!
nowy

Post autor: nowy »

do testera
dzieki za info o spiku działa rewelka :) :) :) :) :) :)
anzelmo
Początkujący użytkownik forum

Post autor: anzelmo »

Ja gadałem na edge, używając Nokii 6230 i BT, ale ta nokia ma edge klasy 10 i prędkość dochodziła do 32 KB/s w Warszawie, w niedzielę południu, czywiście były drobne zakłócenia fonii, ale dało sie normalnie rozmawiac.
komputer
Początkujący użytkownik forum

Post autor: komputer »

Witam!
Mam internet z Orange,jako modemu uzywam nokie 6021 i bluetooth jestem w zasiegu edge,predkośc ok.15KB/s.Jak próbuje rozmawiać przez skypa to resetuje mi się telefon tzn.ObrazekwyłanczaObrazek sie i ObrazekwłanczaObrazek.Czy u Was tez się tak dzieje, a moze telefony komórkowe nie zabardzo ObrazeknadawająObrazek sie do internetu skoro nie ,,nie wyrabiają''i lepszy bedzie modem?
Pozdrowienia!
arab79
Użytkownik forum

Post autor: arab79 »

Daj sobie spokój z tym telefonem, nawet opisywany w tym temacie SPIK resetuje ten złom. Ogólnie to net fajnie chodzi ale ŻADNEGO VoIP na N6021 nie puścisz. Kicha:( Mam ten sam telefon i ten sam problem w iPlus.
ODPOWIEDZ