I to sie chwalistan55 pisze:- bo dalej uparcie poszukuję EDGE

Moderator: Moderatorzy
I to sie chwalistan55 pisze:- bo dalej uparcie poszukuję EDGE
Przy pobieraniu plików?stan55 pisze:Tylko powiedzcie mi dlaczego transfer skacze z początkowego nawet 25 kB/s do 5 kB/s
A co ci wykazuje hyperterminal? Jaki CID? Może wciąż żągluje między jednym BTS-em a drugim. Może delikatne przestawienie anteny ustabilizuje transfer. Powinien być cały czas jeden CID, właśnie tego z EDGE.stan55 pisze:Tylko powiedzcie mi dlaczego transfer skacze z początkowego nawet 25 kB/s do 5 kB/s,potem chwile znowu jest 15-10 kB/s i znowu spadek i tak na okragło
taka prędkość nie pasuje do EDGE, sprawdź poźniej, może to przeciążenie. To jest bardzo słabo, sygnał RX -79 jest dobry (pełny zasięg), więc to nie jego wina. Szukaj dalej, musi być coś lepszego...stan55 pisze:download mam teraz 5-7 kB na sec/
Pamietasz jaki to był kanał, albo w którą stronę była skierowana antena?stan55 pisze: Mam EDGE !!!! Tylko powiedzcie mi dlaczego transfer skacze z początkowego nawet 25 kB/s do 5 kB/s,potem chwile znowu jest 15-10 kB/s i znowu spadek i tak na okragło.
Tego też nie rozumiem.stan55 pisze:Sciągałem plik 2MB - transfer nie przekroczył 5 kB/sec.Www otwieraja się z prędkością 20-30 kB/sec
Widocznie BTSa,do którego sie logujesz nie ma w bazie,ale jest za to inny o tym samym CID.stan55 pisze:W/g btsearch to nadajnik Łoniów koło Tarnobrzega - jakieś ponad 100 km odemnie /dziwne/
Możesz wymusić, każdy kanał, który do ciebie dolatuje, nie tylko pierwsze 8 widoczne w netmonitorze. Będąc w mieście, gdzie jest dużo stacji i masz dostęp do kilkudziesięciu kanałów, chociaż widzisz pierwszych 8. Wpisz liczbę 41 (65 w hex.) w teście 1.12 i sprawdź CID.stan55 pisze:Tylko nie bardzo wiem jak wymusić kanał 65 ,którego nie mam wśród tych 8 w netmonitorze.
Czy ten kanał ma EDGE? Jest gdzieś chyba na wschodzie.stan55 pisze:Najlepszy kanał jaki łapię po podniesieniu mojego biquada na 4,5 metra nad dach to Nr 57.Jego dane to:RS(38),dBm(-72),Cell (0909), CID (2313)