Router Belkin F5D8233-4v3 problem z podłaczeniem, Netia

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kaibita
Początkujący użytkownik forum

Router Belkin F5D8233-4v3 problem z podłaczeniem, Netia

Post autor: kaibita »

Zadzwoniłem do Netii pare tygodni temu z pytaniem czy moge uzyc tego routera do rozdzielenia sygnału, tak żebym miał bezprzewodowy dostęp w całym domu. Odpowiedzieli że nie ma żadnego problemu, więc go kupiłem.

Od paru dni tocze walke, ale mimo najszczerszych chęci nie moge poprawnie PODŁĄCZYĆ (nie doszedłem nawet do etapu konfiguracji ;)) tego sprzętu. Używam modemu speedtouch 330, który jest połączony z komputerem za pomoca kabla USB.

W instrukcji routera napisane jest że mam go połączyć z modemem, tyle że jest to niemożliwe ponieważ nie posiada on [router] wejścia USB.

Czy da się to jakoś obejść? Czy może jednak artyści z biura obsługi Netii, udzielili mi błędnej informacji odnośnie tego routera?

Z góry przepraszam, jeśli postuje w złym miejscu, ale uwierzcie mi, bardzo starałem się wybrac poprawne forum ;)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Router Belkin F5D8233-4v3 problem z podłaczeniem, Netia

Post autor: wojteks »

Ten router się do tego nie nadaje, to jest router do podziału łącza jeżeli przychodzi ono po rj45 (ethernet). Nadawałby sie gdybyś miał modem z wyjściem rj45 podłączany do kompa przez kartę sieciową.

Rozwiązaniem jest wymiana na inny z wbudowanym modemem ADSL odpowiednim do posiadanej usługi, annex A lub annex B, nie wiem co netia stosuje.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

wojteks pisze:annex A lub annex B, nie wiem co netia stosuje.
Annex B jesli na swoich kablach i Annex A jeli na tepsowskich - tak mi sie wydaje (chyba logiczne ;) )
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Można tez ewentualnie dokupic sam modem z wyjsciem RJ45, ale to w wypadku gdyby tego routera nie można było już oddac.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ